Anlık Bildirim

Yeni Google telefonları 4 Ekim’de geliyor

Google’ın yeni akıllı telefonları 4 Ekim itibariyle resmiyete kavuşacak. Herkes Nexus isimlendirmesini beklerken, Google sürpriz bir değişimle Pixel telefonlarını karşımıza çıkarmaya hazırlanıyor.

Google’ın Android 7.0 Nougat işletim sistemini resmi olarak kullanıma sunmasının ardından yeni Nexus akıllı telefonları da merakla beklenmeye başlamıştı. Gelen bilgiler geçen yıl ile aynı dönemlerde tanıtımın yapılacağını belirtiyor. Ayrıca isim konusunda da sürpriz var.

Google yıllarca Nexus adı altında ortak mobil cihazlar ürettikten sonra geçen yıl Pixel C adıyla kendi imzasını taşıyan bir tablet piyasaya sürmüştü. Google’ın Pixel stratejisini yaygınlaştırmak istediği konuşuluyordu. Bu yıl bunu net bir şekilde görebileceğiz.

Google’ın Nexus olarak satışa sunduğu akıllı telefonları artık Pixel adıyla pazarlanacak. Üreticisi farklı olsa da telefonlarda Google Pixel ibaresinin yer alacağı ifade ediliyor. Daha önce üretici ortağın logosu da telefona işleniyordu.

Bu yıl HTC’nin imzasını taşıyan iki Pixel telefonu görücüye çıkacak. Pixel modeli 5 inçlik Full HD, Pixel XL modeli ise 5.5 inçlik 2K çözünürlükte ekrana sahip olacak. Modellerin Snapdragon 820 yonga seti, 4GB LPDDR4 RAM, 12MP çözünürlüğünde arka kamera, boyuta göre değişen yüksek batarya kapasiteleri, Android 7.0 Nougat işletim sistemi sunacağı ifade ediliyor.

Pixel akıllı telefonları 4 Ekim tarihinde resmiyete kavuşacak. Hemen sonrasında ise Google Play mağazasında satışa başlanacağı belirtiliyor. Bu noktada mevcut ortak Huawei’nin rolü ne karanlıkta kalmış durumda. Firma bu yıl da Nexus programında yer alacağını açıklamıştı. Bu durumda tablet tarafında Huawei’nin katkısı olacağını tahmin edebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7054 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google pixel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim