Anlık Bildirim

Yeni nesil ANKA’lar her türlü hava koşulunda gözetleme yapabilir hale geldi

TUSAŞ, ANKA adlı insansız hava araçlarının en yeni hali olan ANKA Blok B, Aselsan’ın yeni radar sistemi sayesinde her hava koşulunda gözetleme yapabiliyor. İşte detaylar:

Yeni nesil ANKA’lar her türlü hava koşulunda gözetleme yapabilir hale geldi

TUSAŞ’ın 2004 yılından beri üzerinde çalıştığı ve silahlı versiyonu da olan ANKA insansız hava araçları, yeni bir sürüm ile ülkenin hizmetine girmeye hazırlanıyor. 2013 yılından beri hizmette olan ANKA İHA’ların Blok B sürümünün ilki Eylül ayı içinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi. İkincisi ise Aralık ayında teslim edilmiş olacak.

ANKA Blok B uçuş konusundaki meziyetlerinden ziyade ASELSAN tarafından geliştirilen yeni nesil radar sistemini kullanıyor oluşu ile fark yaratıyor. ASELSAN mühendisleri imzalı yeni nesil Sentetik Açıklıklı Radar Sistemi SARPER sayesinde yağışlı, bulutlu veya karanlık havalarda bile hedef tanımlama ve yüksek çözünürlüklü görüntü elde etme imkanına kavuşulmuş oldu.

Özellikle sınır hattındaki gözlem seviyesini bir basamak yukarı taşıyacak olan bu gelişme, yağışlı havalardaki gözlem sorununu da ortadan kaldırmış olacak. Blok B tipi ANKA’lar daha yüksek irtifaya çıkabiliyor ve daha uzun süre havada kalabiliyor. Bu da SARPER için son derece önemli zira çalışma mantığına göre aynı güzergâh üzerinden her geçişte elde edilen görüntü öncekilerle birleştirilerek daha net bir gözlem elde edilmiş oluyor.

Bu arada SARPER’de Deniz Arama Modu da bulunuyor. İlk etapta sınır güvenliği için düşünülmüş olsa da gerektiği durumda denizlerimizde de gözlem faaliyetlerine destek olabilecek. Aşağıda SARPER tarafından yakalanmış bir görüntü örneği yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5420 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, tai ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim