Anlık Bildirim

Yığılan stoklar grafik kartı üreticilerini baskı altına alıyor

Kripto para piyasasını yanlış tahmin ederek grafik birimi stoğu yapan üreticiler şimdi kara kara düşünmeye başladı. Farklı çözümlerle stokların eritilmesine çalışılıyor.

Kripto para piyasasının tavan yaptığı dönemde madencilik ekipmanı satışları da zirveye çıkmıştı. AMD ve Nvidia da rüzgârın devamlı olacağını düşünerek popüler grafik birimlerini fazla fazla üretmişti. Bu stokları ayrıca üretici ortaklara da dağıtmıştı.

Gelirler düşüyor

Ne var ki fırtına dindi ve stoklar elde kaldı. Gerek grafik birimi üreticileri gerekse de üretici ortakların önünde eritilmesi gereken büyük bir stok var ve bu gelirlerde baskı oluşturmaya başladı. Haliyle stok eritme çabaları da yoğunlaştı.

Sektör kaynakları üreticilerin stok temizleme sürecinin yıl sonuna kadar devam edeceğini tahmin ediyor. Hali hazırda RTX 580 ve altı ekran kartlarında indirimler görülüyor. GeForce GTX 1070 ve altı ekran kartlarında da aynı durum söz konusu. Fiyat indirimlerinin yanı sıra üreticilerin farklı oyun hediyeleri de ekran kartı satışlarını arttırma çabalarının diğer bir türü.

Yapılan indirimler son haftalarda ekran kartı satışlarının artmasını sağladı ancak düşen fiyatlar nedeniyle gelirler azalıyor. Geçen yıla göre neredeyse yarı yarıya gelirlerin azalabileceği ifade ediliyor. Tayvanlı birinci sınıf ekran kartı üreticilerinin geçen iki ayda zarar ettiği de gelen bilgiler arasında.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25694 kez okundu.
38 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, amd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim