Anlık Bildirim

Youtube videolarını izleyerek öğrenme yeteneğine sahip yeni bir robot geliştirildi


Maryland Üniversitesi Araştırma merkezi yeni geliştirdikleri kendi kendine öğrenebilen robotu duyurdu. Bu robotu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise yeni şeyler öğrenmek için Youtube'da ki videoları kullanabilmesi.

"Derin öğrenme" şeklinde adlandırılan bir yapay zeka geliştirmesine sahip robot öğrenmek için video,fotoğraf,ses gibi yöntemleri kullanabiliyor. Araştırmacılar izlediği videolardan ve gördüğü fotoğraflardan nesneleri tanımlayabilen robotu eğitmek için insanların yemek yaptığı 88 Youtube videosunu seçerek robotun yemek yapabilmesi için bir veri tabanı oluşturmuş durumda. Videoları izleyen robot insanların nesneleri kullanım şekillerini inceleyerek nasıl kullanacağını da öğrenebiliyor, ayrıca yemek yaparken yapılan eylemleri de taklit edebiliyor.

Robotun ileri tarihlerde öğrenmek için videoları kendi seçebileceği, Youtube dışında başka internet servisleriyle de yapay zekasını geliştirebileceği düşünülüyor. Şimdilik sadece yemek yapmak için geliştirilen robot'un ileri düzeye ulaşan yapay zekası insana zarar verebilecek eylemlerin de öğretilebileceği şüphesini akıllara getiriyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
893 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, robot
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim