Anlık Bildirim

Yurtdışından getirilen cihazların kayıt işlemi geçici olarak durduruldu


Ülkemizde yüksek seyreden vergiler nedeniyle, pek çok vatandaşımız yurtdışından daha düşük fiyata akıllı telefon ve tablet cihazları getiriyordu. Bugüne kadar bunların pasaport kaydı için operatörler tarafından cüzi bir miktar ücret alınıyordu.

Ancak 15.06.2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 20 nci maddesi ve Kanunun Yürürlük maddesi uyarınca, Maliye Bakanlığı'nca yurtdışından getirilen cihazların IMEI kayıt işlemi için 100TL ücret alınması kararlaştırıldı.

Tüketiciler operatör kaydı esnasında bu harcın yatırıldığına dair belgeyi de ibraz etmek zorunda. Ancak henüz nasıl bir süreç işleyeceği belirlenmiş değil. Bu nedenle BTK bir duyuru yayınlayarak gerekli tebliğ yayınlanana kadar kayıt işlemlerinin dondurulduğunu açıkladı.

Gelen bilgiler şu anda hiçbir şekilde kayıt işleminin yapılmadığı yönünde. Tebliğ yayınlanana kadar tüketicilerimiz bir müddet beklemek zorunda kalacak. Bu bakımdan yurtdışından telefon getirmiş ve henüz kaydettirmemiş olan okuyucularımızın bir süre beklemesi gerektiğini belirterek, getirecek olan okuyucularımızın ise şimdilik bunu ertelemesini tavsiye ediyoruz.

Bugünden itibaren IMEI kaydı esnasında problem yaşayan okuyucularımız tecrübelerini buradan paylaşabilirler. İlgili duyuru ise kaynak linkinde. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19658 kez okundu.
112 kişi, toplam 163 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim