Anlık Bildirim

Adobe’nin yeni yapay zekası bulanık videoları HD yapıyor

Adobe, VideoGigaGAN adlı yapay zeka yükseltme modeliyle bulanık videoların HD görünmesini sağlıyor. VideoGigaGAN, videoda bozulma yapmadan çözünürlüğü 8 kat artırıyor.

Geçtiğimiz yıl önceki SenseiAI'ı temel alan Firefly'ı piyasaya sürerek büyük etki yaratan Adobe, yapay zeka özelindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Adobe araştırmacıları bu kez, bulanık videoları orijinal çözünürlüklerinin sekiz katına kadar yükseltebilen ve bunu videolarda minimum bozulmayla gerçekleştirebilen VideoGigaGAN adlı yeni bir üretken yapay zeka modeli geliştirdi.

Bulanık videolar tarih oluyor

Adobe, VideoGigaGAN modelinin diğer Video Super Resolution (VSR) yöntemlerinden daha üstün olduğunun altını çiziyor. Firmaya göre yapılan ince ayarlar ve önlemlerle birlikte görüntülerde bozulma olmadan yükseltme işlemi yapılabiliyor. Araştırmacılar VideoGigaGAN'ı, yüksek frekanslı ayrıntılara ve zamansal tutarlılığa sahip videolar üretebilen yeni bir üretken VSR modeli olarak tanımlıyor.

Belirtilenlere göre VideoGigaGAN, büyük ölçekli büyük ölçekli bir görsel yükseltici olan GigaGAN üzerine inşa edildi. Bilmeyenler için Generative Adversarial Networks (GAN) veya Türkçesi olarak Çekişmeli üretici ağlar, genel olarak hareketsiz görüntüleri daha yüksek çözünürlüklere yükseltmede oldukça etkilidirler ancak aynı şeyi videolar üzerinde uygulamak ortaya titreme ve istenmeye bozukluklar çıkartabiliyor. Diğer video yükseltme yöntemleri ise bu titreme sorunları olamadan yükseltme işlemlerini yapabiliyor. Adobe, her iki tarafın da güçlü yönlerini VideoGigaGAN özelinde birleştirdiğini belirtiyor. Araştırmacılar, uyguladıkları teknikler ve önlemlerle yüksek video kalitesi elde edebilirken çok daha az titreme ve bozulma almayı başarmışlar.

Adoba, VideoGigaGAN için çok sayıda örnek de paylaştı. Her örnek mükemmel olmasa ve yapaylık anlaşılabilir olsa da çoğunda kalite genel olarak oldukça yüksek bir seviyede. Hatta bazı örnekler o kadar kaliteli ki, bu videoda yapay zekanın parmağının olduğunu söylemek zor. Öte yandan VideoGigaGAN yalnızca bir araştırma ürünü konumunda ve herhangi bir çıkış tarihi veya yakında zamanda modeli görüp göremeyeceğimiz tamamen belirsiz durumda.

Kaynakça https://www.theverge.com/2024/4/24/24138979/adobe-videogigagan-ai-video-upscaling-project-blurry-hd https://videogigagan.github.io/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim