Anlık Bildirim

AFAD Acil Çağrı mobil uygulamasında erişim sorunu yaşanıyor

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın ı Acil Çağrı mobil uygulaması ülkemizde yaşanan depremzedeler için önemli bir araç fakat son bilgiler uygulamanın çöktüğünü gösteriyor.
AFAD Acil Çağrı uygulamasına erişim sorunu yaşanıyor Tam Boyutta Gör
AFAD Başkanlığınca, vatandaşların afet ve deprem anında yardım ekiplerine cep telefonu üzerinden ulaşmasını sağlayan "AFAD Acil" adlı mobil uygulaması son saatlerde erişim sorunuyla karşı karşıya kalmış durumda. AFAD Acil Çağrı mobil uygulamasının çöktüğü söyleniyor.

AFAD Acil Çağrı mobil uygulaması çöktü mü?

AFAD Acil Çağrı uygulamasına erişim sorunu yaşanıyor Tam Boyutta Gör
T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Acil Çağrı mobil uygulaması AFAD Acil Çağrı, son dakikalar içerisinde erişim sorunuyla karşılaşıyor. Uygulamanın çöktüğü belirtilirken sorunun yaşanan yoğunluktan kaynaklandığı tahmin ediliyor.

AFAD uygulaması, internet üzerinden acil çağrı yapılmasını mümkün kılıyor. Uygulama sayesinde telefonunun şarjı bitse de konum bilgileri sisteme işlendiği için arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları gerçekleştirilebiliyor. Dolayısıyla uygulama son derece kritik bir öneme sahip.

Ne oldu?

Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem ciddi yıkımlara neden oldu. 66’dan fazla artçı depremin meydana geldiği bölgede etkilenen insanlar halen yaşadıkları şoku atlatabilmiş değil. AFAD ve diğer ekipler bölge genelinde arama ve kurtarma faaliyetlerine devam ediyor.

Ne yapmamalı?

AFAD, vatandaşların sosyal medya platformları başta olmak üzere çeşitli mecralarda bilerek ya da bilmeden paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemelerini söylüyor. Depreme ait olmayan bilgilerin, videoların veya görsellerin sosyal medyada paylaşılabileceği dolayısıyla doğru bilgi için sadece resmi kaynakların takip edilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Eğer deprem bölgesindeyseniz veya değilseniz, sesli görüşme işlemlerinizi olabildiğince sınırlı tutmaya özen gösterin. Görüşmelerinizi SMS veya internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla yapın. Arama kurtarma faaliyetlerinin olduğu yerlerde yoğunluğa neden olmamak son derece önemli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8247 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
afad, afad acil mobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim