Anlık Bildirim

Akıllı telefon işlemcilerinin pazar payları paylaşıldı: MediaTek liderliği sürüyor

Günümüzde akıllı telefonların kullanım oranı artarken, büyük yonga üreticileri arasındaki yarış devam ediyor. Counterpoint, 2021 yılının son çeyreğini içeren küresel yonga pazar paylarını açıkladı. 

Akıllı telefon yongalarında MediaTek'in liderliği devam ediyor Tam Boyutta Gör

Counterpoint tarafından 2021’in dördüncü çeyreği küresel akıllı telefon yonga pazarı hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. Geçtiğimiz yıla kıyasla son çeyrekte yonga sevkiyatları yüzde 5 artarken, MediaTek’in liderliği devam ediyor.

Qualcomm'dan büyük yükseliş

Paylaşılan bilgilere göre yonga pazarında yüzde 33’lük bir pay ile liderliğini sürdüren MediaTek, stok düzeltmeleri sebebiyle sevkiyatlarını azaltsa da Dimensity serisi ile büyük bir başarı gösterdi. Lider firmayı takip eden Qualcomm ise yetersiz üretim kapasitelerine rağmen büyük bir ilerleme kaydetti ve yüzde 18’lik bir büyüme göstererek yüzde 30’luk bir paya sahip oldu.

Dördüncü çeyrekte iPhone 13 lansmanı ve bayram sezonu ile birlikte sevkiyatlarını arttıran Apple üçüncü sıraya adını yazdırırken, müşteri tabanını genişleten ve günümüzde HONOR, realme, Motorola, ZTE, Transsion ve Samsung gibi şirketlere ürün tedarik eden UNISOC, 2021'in 4. çeyreğinde yüzde 11'lik bir paya ulaşarak dördüncü oldu. Beşinci sırada yer alan Samsung ise yüzde 5’lik toplam payından yüzde 1 kaybetti ve beşinci sıraya yerleşti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim