Anlık Bildirim

Almanya’da bir günde 65.000'den fazla vaka görüldü: Yeni kısıtlamalar gündemde

Almanya’da günlük vaka sayıları rekor kırdı. Perşembe günü 65.000’den fazla vaka kaydedilen ülkede yetkililer, aşılanmamış insanlara yeni kısıtlamalar getirmeye hazırlandıklarını belirtti.

Almanya’da COVID-19 vakaları yükselmeye devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre perşembe günü ülkede 65.371 yeni vaka kaydedildi ve yeni bir rekor kırıldı.

Angela Merkel durumu 'dramatik' olarak nitelendirdi Tam Boyutta Gör

Bu rekordan sonra ülkedeki yetkililer vakalar ile mücadele için aşılanmamış insanlara yönelik yeni önlemler almaya hazırlandıklarını duyurdu. Açıklamalara göre aşılanmamış insanların bazı yerlere girişi kısıtlanacak.

Şansölye Merkel, ülkedeki COVID-19 durumunu ‘dramatik’ olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: “Vaka artışı ve yoğun bakım ünitelerindeki hasta sayısını bir an önce kontrol altına almamız gerekiyor.”

Açıklamalara göre COVID-19 vakalarının yüksek olduğu bölgelerde (ülkenin neredeyse tüm eyaletleri) yalnızca aşılanan insanlar spor etkinlikleri, restoranlar, konserler, kültürel etkinlikler gibi insanların toplu olarak bulunduğu yerlere giriş yapabilecek. Buna ek olarak da hastaneye yatış oranı fazla olan eyaletlerin ‘2G’ kuralı getirme yetkisi bulunacak. 2G, insanların kısıtlamalardan muaf olması için hem aşılanmış hem de test yaptırmış olmasını zorunlu kılan bir kural.

Almanya’da vakalar rekor kırıyor: Yeni kısıtlamalar gündemde Tam Boyutta Gör

Ülkenin hastalık kontrol merkezi de yaptığı açıklamalarda vakaların korkutucu seviyeye geldiğini ve yaklaşan Noel tatilinde vakaların daha da yükselebileceğini, bu yüzden de ‘korkunç bir Noel’ yaşanabileceğini ifade etti.

Avrupa’da kısıtlamalar artıyor

Almanya dışında diğer Avrupa ülkelerinde de aşılanmamış insanlara yönelik kısıtlamalar artıyor. Slovakya ve Çek Cumhuriyeti de dün aldığı bir kararla aşılanmamış insanların bazı mekânlara girmesini yasaklamıştı. Bu hafta başında da Avusturya tartışmalı bir karar alarak aşılanmamış insanlara sokağa çıkma yasağı getirmişti.

GÜNCELLEME: Avusturya rekor vaka sayıları sebebiyle bugün yaptığı bir açıklamada, sokağa çıkma yasağının tüm vatandaşlara uygulanacağını, ülkede 20 günlüğüne tam kapanma olacağını duyurdu. Buna ek olarak yetkililer, 1 Şubat 2022'den itibaren tüm vatandaşlara aşı zorunluluğu getirileceğini ifade etti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6759 kez okundu.
18 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
almanya, COVID-19 ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim