Anlık Bildirim

Amazon'dan Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonuna çılgın bütçe

Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonuna müthiş bir bütçe ayırdı. İlk sezon, büyük bir farkla televizyon tarihinin en pahalı sezonu olacak.

Amazon'dan Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonuna çılgın bütçe Tam Boyutta Gör

Amazon'un heyecanla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisinden bugün ilginç bir detay daha geldi. Dizinin çekimlerinin yapıldığı Yeni Zelanda'dan paylaşılan bir habere göre Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu, tam 465 milyon dolarlık dev bir bütçeyle açık ara farkla tarihin en pahalı sezonu olacak.

Söz konusu bilgi Yeni Zelanda'nın Turizm Bakanı Stuart Nash'ten geldi. Devletin dizi için Amazon'a vereceği desteklerden bahseden Nash,"Yüzüklerin Efendisi projesi, küresel televizyon tarihinin en büyük dizisi olacak." ifadelerini kullandı. Nash dizinin sadece ilk sezonu için 650 milyon Yeni Zelanda Doları (465 milyon Amerikan Doları) harcanacağını belirtti.  

Televizyon tarihinde özellikle de geçtiğimiz yıllarda çok büyük projeler izleme fırsatı yakalamıştık. Game of Thrones'un en pahalı sezonu tam 90 milyon dolarlık bütçeyle hazırlanmıştı (bölüm başına 15 milyon dolar). Disney ise The Mandalorian'ın ilk sezonu için 100 milyon dolar harcamıştı. Ayrıca WandaVision gibi Marvel dizilerinin de her bir bölümü için 25 milyon dolar bütçe ayrıldığı yönünde haberler okumuştuk.

Yüzüklerin Efendisi dizisi ise şimdi çıtayı bambaşka bir seviyeye taşımaya hazırlanıyor. Dizinin ilk sezonu daha önce Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit sinema filmlerinde bile görülmeyen türden bir bütçeye sahip. Amazon bu projeyle birlikte Prime Video servisini farklı bir konuma taşımayı amaçlıyor.

Amazon'dan Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonuna çılgın bütçe Tam Boyutta Gör

Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisinin hazırlıklarına ilk olarak 2017 yılında başlamıştı. Yaklaşık üç yıllık plan sürecinin ardından dizinin çekimleri 2020'nin Şubat ayında start verdi. Sonrasında ise pandemi nedeniyle çekimler durduruldu ve Eylül ayında tekrar başladı.

Dizinin ayın tarihiyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı ancak ilk sezonun 2022 yılında seyircilerle buluşması bekleniyor. Amazon ayrıca şimdiden dizinin ikinci sezonuna da onay vermiş durumda.

Filmlerden binlerce yıl öncesinde İkinci Çağ'da geçecek olan Yüzüklerin Efendisi dizisi seyircileri Dumanlı Dağlar'ın (Misty Mountains) derinliklerinden, elflerin başkenti Lindon'a ve efsanevi ada krallığı Numenor'a kadar fantastik bir yolculuğa çıkaracak. Dizide karanlık lord Melkor ve Sauron'un yer alacağı belirtiliyor.

Kaynakça https://www.theverge.com/2021/4/16/22388035/amazon-lord-of-the-rings-lotr-tv-series-production-cost-season-1 https://www.stuff.co.nz/national/politics/300278243/amazon-may-be-on-the-way-to-new-zealand-as-government-signs-subsidy-deal Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15791 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amazon, dizi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim