Anlık Bildirim

Amazon, toplamda 68 fiziksel mağazasını kapatıyor

Amazon, aldığı bir kararla 68 adet Pop Up, Books ve 4-star mağazasını kapatacağını duyurdu. Şirketin kapatacağı mağazalar, ABD ve Birleşik Krallık'ta bulunuyor. 

Amazon, toplamda 68 fiziksel mağazasını kapatıyor Tam Boyutta Gör

Amazon, yaptığı bir açıklamayla fiziksel mağazaların birçoğunu kapatma kararı aldığını duyurdu. Şirket, bu kapsamda ABD ve Birleşik Krallık'taki toplam 68 adet Pop Up, Books ve 4-star mağazaları kapatacağını söyledi ancak yüz yüze perakendeciliğin önemini bildiklerini ve bundan vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Market ve giyim mağazalarına odaklanacak

1994 yılında çevrimiçi kitapçı olarak kurulan Amazon, ilk fiziksel kitap mağazası olan Amazon Books'u Kasım 2015'te açtı. Daha sonrasında ABD'nin birçok noktasında kitapçı açarak bu mağazalarının sayısını artırdı.  Şirket, Eylül 2018'de ise ilk Amazon 4-star mağazasını müşterilerine sundu. 4-star mağazalarda web sitesinde 4 yıldız veya daha yüksek puanlı ürünler satılıyordu.

Şirketten yapılan yeni bir açıklama Books ve 4-star mağazalarla birlikte AVM gibi yerlerde açılan daha küçük Pop Up'ların da ABD ve Birleşik Krallık'ta kapatılacağını duyurdu. Amazon'un bu kararı almasının sebeplerinden birisi olarak mağazalardan istedikleri performansı alamaması gösteriliyor.

Amazon, Ocak ayının sonlarında ilk fiziksel giyim mağazası olan Amazon Style'ı açmıştı. Ayrıca şirketin fiziksel marketleri de hala müşterileriyle buluşuyor. Şirket, mevcut kapatma kararıyla tamamen fiziksel perakendecilikten vazgeçmiyor ve farklı girişimlerle denemelerine devam edecek.

Amazon, mağazaların ne zaman kapanacağına dair bir zaman çizelgesi paylaşmadı ancak kapanmaların konumlara göre değişeceğini aktardı. Ayrıca buralarda çalışanların şirkette başka pozisyonlarda iş bulmalarına yardımcı olacağını ve ayrılmak isteyenlere de kıdem tazminatları verileceğini duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim