Anlık Bildirim

AMD, Ryzen 7000 ile gelen AM5 platformunu 2025 yılına kadar destekleyecek

Özel bir etkinlik kapsamında Ryzen 7000 serisi işlemcileri duyuran AMD, bu işlemcilerle birlikte yeni AM5 platformuna geçtiğini açıkladı. Yeni platform Zen 4 ve sonrasına ev sahipliği yapacak.

AMD, AM5 platformunu 2025 yılına kadar destestekleyecek Tam Boyutta Gör

AMD’nin düzenlediği etkinlik kapsamında geçtiğimiz gece şirketin CEO’su Lisa Su tarafından duyurulan Ryzen 7000 işlemcileri beraberinde yeni AM5 soket platformuyla birlikte geliyor. Yeni AM5 platformu AMD’nin Ryzen 7000 ve daha sonrasını desteklemek için tasarlanmış durumda.

AMD hali hazırda resmen AM5 platformunu en az 2025 yılına kadar kullanacaklarını doğrulamış durumda. Halihazırda kullanımda olan AM4 soketi neredeyse 5 yılı aşkın bir süredir kullanılıyor. AMD, AM5 soketi için de yine benzer uzun süreli ve ön görülebilir destek sunacak. Lisa Su’nun aktardığına göre AM5 platformu minimum 2025 yılına ve daha sonrasına kadar destek görmeye devam edecek.

AMD’nin işlemci yol haritasına baktığımızda AM5 platformunun Zen 4, Zen 4 V-Cache, Zen 5 ve ondan sonrasını içeren toplamda en az dört nesil Zen işlemcilere ev sahipliği yaptığını göreceğiz. Öte yandan AM5 platformunu kullanan ilk Ryzen 7000 serisi işlemciler 27 Eylül tarihinde raflardaki yerini almaya başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4825 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen 7000 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim