Anlık Bildirim

AMD ekran kartı sahipleri Starfield’da yıldızları göremiyor

AMD ekran kartı kullanıcılarının Starfield'ın hiçbir gezegeninde güneşi göremediği bildirildi. Nvidia ve Intel ekran kartlarını kullananlarda ise yıldızlar normal bir şekilde görülebiliyor.
AMD ekran kartı sahipleri Starfield’da yıldızları göremiyor Tam Boyutta Gör
Starfield, karşılaması istenen çok fazla beklentiyle çıkışını yaptı. Starfield, geniş evrenden etkileşimli çevresel unsurlara kadar oyun, oyuncuları sonsuz bir galaksiler arası manzaraya tamamen kaptırmak için tasarlandı. Bethesda'nın en küçük ayrıntılara bile gösterdiği özen göz önüne alındığında, herhangi bir gezegenin gökyüzünü aydınlatan yıldızların AMD ekran kartlarında olmaması görünüşe göre gözden kaçmış. Bethesda’nın en az sorunlu çıkışını yapan Starfield’ın bazı yaşam kalitesi güncellemelerine ihtiyacı var gibi görünüyor.

AMD ekran kartlarında Starfield’ın yıldızları eksik

Oyunca geçen haftadan beri AMD ekran kartlarının bulunduğu sistemlerde herhangi bir gezegende güneşi daha doğrusu gezegenin yıldızını göremediklerini bildirmeye başladı. Sosyal mecralarda paylaşılan ekran görüntülerinde ışık kaynağından beklendiği gibi ışığın geldiği görülüyor ancak kaynağın kendisi görünmüyor. Bir gezegen için de elbette bu kaynak yıldızlar.

AMD ekran kartı sahipleri Starfield’da yıldızları göremiyor Tam Boyutta Gör
Radeon 6000 ve 7000 serisi kullanıcıları herhangi bir gezegenin gün ışığı tarafında yıldızların ve güneşlerin tamamını göremezken, aynı konumlardaki Nvidia ve Intel kullanıcıları ise normal bir şekilde işlenmiş yıldızları ve diğer atmosferik efektleri gözlemleyebiliyorlar. Bu paragrafın üstündeki ekran görüntüsü AMD RX 7800 XT’ye ait. Görüldüğü üzere gölgeler ve aydınlatmalarda bir sıkıntı yok. Ancak hemen altta yan ayna olarak verdiğimiz Nvidia RTX 4070 ve Intel Arc A770’te ışık kaynağı, yani yıldız da görülüyor.

AMD ekran kartı sahipleri Starfield’da yıldızları göremiyor Tam Boyutta Gör
Bununla birlikte bu sorun çoğu gezegen sisteminde bulunuyor ancak hepsinde bulunmuyor. Örneğin New Atlantis’te tüm kartlarda yıldız olması gerektiği gibi işleniyor. Elbette bu oyun bozan bir sorun değil ancak bir kez fark edince görmemek çok zor.

Öte yandan sorunun AMD’den mi yoksa Bethesda’dan mı kaynaklandığı belirsiz. AMD’nin partneri olduğu oyunda böyle bir sorunun olması da ilginç. Tüm bunların yanında Starfield, performans olarak AMD kartlarda oldukça başarılı çalışıyor. Ancak aynı şey Nvidia ve Intel kartlar için geçerli değil. Eğer bu sistemlerde performans sorunu yaşıyorsanız sürücülerini güncellemeniz ve Bethesda’nın bir yama yayınlamasını bekleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8727 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim