Anlık Bildirim

AMD RX 7900 ve Nvidia RTX 40 serisi ekran kartlarının fiyatları düşüyor

Ekran kartı pazarı düşen talepler nedeniyle en kötü dönemlerinden bir tanesini yaşıyor. Talebin olmaması nedeniyle ise AMD RX 7900 ve Nvidia RTX 40 serisinin fiyatlarında düşüş başlamış durumda.
AMD RX 7900 ve Nvidia RTX 40 ekran kartlarının fiyatı düşüyor Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz ay Çin özelinde ekran kartı satışlarının bir önceki aya göre yüzde dokuz oranında yükseldiğine tanık olduk. Ancak sektörden gelen raporlar küresel ölçekte satışlarının önceki yıla göre neredeyse yüzde 42 düştüğünü gösterdi. Bu bilgiler ışığında yeni nesil AMD ve Nvidia ekran kartlarının da fiyatı düşmeye başlamış vaziyette.

Ekran kartı fiyatlı düşüyor

Almanya’nın en büyük perakendecisi olan Mindfactory’ye göre bu ay satılan ekran kartlarının ortalama fiyatı üç yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 93 daha yüksek. Bu aşırı artış elbette yeni nesil AMD ve Nvidia kartlarından kaynaklanıyor diyebiliriz ancak bir yandan da “ucuz” ekran kartlarının geçmişte kaldığını da görmüş oluyoruz.

AMD RX 7900 ve Nvidia RTX 40 ekran kartlarının fiyatı düşüyor Tam Boyutta Gör
Halihazırda AMD kartlarının ortalama fiyatı 600 euro, Nvidia’nın ise 825 euro seviyesinde. İki yıl önce ise bunlar sırasıyla 3005 euro ve 398 euro düzeyindeydi. Ortalama fiyatlar son yıllarda ciddi şekilde artsa da Hardware.info'ya göre fiyatlar aslında düşme eğiliminde. Son bilgilere göre AMD kart fiyatları Şubat ayında önceki aya kıyasla yüzde 5,6, Nvidia kartların fiyatı ise yüzde 3 düzeyinde düştü.

Yeni nesil tarafında RTX 4080 ve RX 7900XT çıkış fiyatlarından daha uyguna satılıyor. Öte yandan RTX 4090’ın fiyatı şubat ayında yüzde 6,2 düşse de halen çıkış fiyatının biraz daha üstünde satılıyor. Aynı durum AMD’nin en güçlüsü RX 7900 XTX içinde geçerli. Kartın fiyatı şubat ayında yüzde 14,4 düşse de satış fiyatı resmi çıkış fiyatından yüzde 6 daha yüksek. Ayrıca fiyatların önümüzdeki aylarda da düşüş eğiliminde olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6784 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim