Anlık Bildirim

Android telefonlar için yeni düzenleme geliyor: Kullanıcıları sevindirecek

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Android akıllı telefon kullanıcılarının lehine olan bir yasayı yürürlüğe koyuyor. İşte önemli konunun detayları.      
Android telefonlar için yeni düzenleme geliyor Tam Boyutta Gör
Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, ülkede üretilen akıllı telefonların yeni gerekliliklere uymasını zorunlu kılan yeni bir yasa çıkardı. Önceden yüklenmiş uygulamalarla ilgili.

Üreticiler artık bir kullanıcının tüm uygulamaları cihazından kaldırabilmesini mümkün hale getirmek zorunda. Bakanlık, bu listede yer almayan programların listesini ise şu şekilde yayınladı:

  • Sistem ayarları
  • Dosya yöneticileri
  • Kamera
  • Tarayıcı
  • Telefon
  • Mesajlaşma
  • Uygulama Mağazası

Android telefon üreticileri artık yalnızca, yukarıdaki listede yer alan uygulamaları kaldırılamaz hale getirme hakkına sahip olacaklar. Çin hükümeti bu tür önlemlerin tüketici deneyimini iyileştireceğine ve şirketlerin yazılım pazarında daha iyi rekabet etmesine olanak sağlayacağına inanıyor. Basında yer alan haberlere göre, yasa 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Uyum için henüz bir son tarih belirlenmiş değil.

Android telefonlar için yeni düzenleme geliyor Tam Boyutta Gör

Xiaomi bu duruma hazırlanmıştı

Hatırlamak gerekirse, Aralık ayı ortasında Xiaomi, MIUI 14 ürün yazılımını kullanıma sunmuştu. Arayüzün ana özelliği daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi ve önceden yüklenmiş minimum uygulamaydı. Xiaomi'nin yeni yasadan haberdar olduğu ve kendini önceden hazırladığı düşünülüyor.

Önümüzdeki dönemde artık şüpheli uygulama ve oyunların olmadığı Android cihazlara sahip olacağız. Cihazlarda sadece temel uygulamalar ve kullanıcının indirdikleri yer alacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
35154 kez okundu.
20 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim