Anlık Bildirim

Android telefonlarda yeni dönem: 64 bit standart oluyor

Yakın zamanlı lansman etkinliğinde yeni nesil CPU çekirdek tasarımlarını sergileyen Arm, Android telefon üreticilerine küçük bir uyarı gönderdi. 64 bit standart oluyor.
Android telefonlarda yeni dönem: 64 bit standart oluyor Tam Boyutta Gör
Mobil yonga dünyasının önde gelen isimlerinden Arm, kısa süre önce düzenlenen lansman etkinliğinde yeni nesil CPU ve GPU çekirdek tasarımlarını duyurdu. Bu noktada duyuruya dahil olan Cortex-X4, Cortex-A720 ve Cortex-A520 çekirdekleri, hem performans hem de donanım düzeyinde mobil pazarda önemli bir değişime neden olabilir. 

Android cihazlarda 64 bit standart oluyor

Bildiğiniz üzere rekabetin hız kazandığı mobil pazarda, Qualcomm ve MediaTek gibi üreticiler Arm tarafından sunulan çekirdek tasarımlarını yöneliyor. Yalnızca 64 bit desteğiyle gelen Cortex-X4, Cortex-A720 ve Cortex-A520 ise, 32 bit teknolojisine bağlı olan üreticilere uyarı niteliği taşıyor diyebiliriz. Nitekim geçen yılın aksine, üreticilerin kullanabileceği eski bir teknoloji yok.

Android telefonlarda yeni dönem: 64 bit standart oluyor Tam Boyutta Gör
Bu noktada amiral gemisi işlemcilerde kullanılacak Cortex-X4, selefi X3'e kıyasla yüzde 15 daha yüksek performans ve yüzde 40 verimlilik artışı sunacak. Arm'a göre bu gelişme, daha hızlı uygulama geçişleri ve daha duyarlı bir arayüz anlamına geliyor. Ayrıca yüksek güç gerektiren oyun senaryolarında daha iyi pil ömrü sunacak.

Orta çekirdek Cortex-A720'ye gelecek olursak, selefi A715'e kıyasla yüzde 20'nin üzerinde verimlilik artışı ile geliyor. Ayrıca yonga üreticileri, maliyetleri azaltmak veya donanımlarını küçültmek adına çekirdeğin daha küçük bir "giriş" sürümünü kullanabilecek. Yeni nesil verimlilik çekirdeği Cortex-A520 ise, arka plan işleme ve diğer düşük talepli görevler konusunda yerini aldığı A510'dan yüzde 22 daha verimli ve yüzde 8 daha güçlü olacak. 

Android telefonlarda yeni dönem: 64 bit standart oluyor Tam Boyutta Gör
Bilmeyenler için mobil pazarın en büyük üreticilerinden Apple, 2017'de tanıtılan iOS 11 ile 32 bit donanım ve uygulama desteğini rafa kaldırdı. Ancak Android ekosistemi, orta ve giriş seviyesi cihazlar nedeniyle nispeten daha yavaş hareket ediyor. Arm tarafından sunulan yeni çekirdek tasarımları ise, 64 bit'e olan geçişi hızlandırabilir. Yapılan duyuruda Arm, yeni nesil CPU ve GPU çekirdek tasarımlarının hangi üreticiler tarafından kullanılacağını henüz açıklamadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim