Anlık Bildirim

Apple, 1.8 milyar aktif cihaza sahip

Apple, gelirlerindeki rekor artıştan bahsederken ayrıca aktif cihaz sayında da bir rekora ulaştıklarını duyurdu. Şirket, şu anda 1.8 milyar aktif cihazla kendi rekorunu geliştirdi.

Apple, 1.8 milyar aktif cihaza sahip Tam Boyutta Gör

Gelir raporlarını paylaşan Apple, bünyelerine 2021 yılı içerisinde 150 milyon daha aktif cihaz eklediklerini açıkladı. Şirketin CEO'su Tim Cook, Apple'ın şu anda 1.8 milyar aktif cihaza sahip olduğunu duyurdu.

Apple'dan rekor üstüne rekor

Geçtiğimiz yılın son çeyreği için 123.9 milyar dolar gelir ve 34.63 milyar dolar net kar açıklayan teknoloji devi, gelirlerindeki rekor dönemi olduğunu söyledi. Ayrıca şirket, aktif cihaz sayısında da kendi rekorunu geçti.

2020'de aktif cihaz sayısını 1.5 milyar olarak duyuran Apple, geçtiğimiz yıl bu sayının 1.65 milyar olduğunu söylemişti. Son olarak Tim Cook, aktif cihaz sayısını 1.8 milyar olarak açıkladı. Şirket, aktif cihaz sayısını hesaplarken son 90 gün içinde bir Apple hizmetine bağlı olan cihaz sayısını belirtiyor.

Google da geçtiğimiz yıl Google Play'e erişimi olan Android cihaz sayısını açıklamıştı. Android tarafında, 3 milyardan fazla aktif cihaz olduğu belirtilse de alternatif uygulama mağazaları kullananlarla birlikte aktif Android cihazın bu sayının daha da üzerinde olduğu söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim