Anlık Bildirim

Apple'da ofiste iş başı krizi: Çalışanlar uzaktan çalışmaya devam etmek istiyor

Apple'ın patronu Tim Cook, şirket çalışanlarına, Eylül ayının başından itibaren haftada üç gün ofiste çalışmaları gerekeceğini bildirmişti. Alınan karar şirket personeli tarafından olumsuz karşılandı.

Apple çalışanları ofise geri dönmek istemiyor Tam Boyutta Gör

Apple CEO'su Tim Cook, kısa süre önce şirket çalışanlarına bir mesaj göndermiş ve Eylül ayının başından itibaren tüm Apple çalışanlarının neredeyse bir buçuk yıllık uzaktan çalışma döneminin ardından ofise geri dönmek zorunda kalacaklarını iletmişti.

Söz konusu mesaj şirket çalışanlarının büyük bir bölümü tarafından olumsuz karşılandı. Cupertinolu teknoloji devi bünyesinde görev alan personeller uzaktan çalışmanın çok daha rahat olduğunu savunarak bu karara karşı çıktılar.

Apple çalışanları ofise geri dönmek istemiyor Tam Boyutta Gör

Apple yönetimine mektup yazıldı

Yeni kurallara göre, çalışanlar sonbahardan itibaren Pazartesi, Salı ve Perşembe olmak üzere haftada üç gün ofise gelmek zorunda kalacaklar. Alınan kararı protesto eden bir grup personel, şirket yönetimine bazı arkadaşlarının ofise dönme baskısı nedeniyle şimdiden işten ayrılmak zorunda kaldığını iddia eden bir mektup yazdı.

Çalışanlar, uzaktan çalışma olanağı olmadığı taktirde aileleri ve kendi refahları ile iş arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaklarını söylüyorlar. Apple yönetiminin söz konusu "başkaldırıya" nasıl bir tepki göstereceğini ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim