Anlık Bildirim

Apple, ekran klavyesinde, mekanik klavye hissi veren yeni bir patent başvurusu yaptı

Teknoloji devi Apple'ın yaptığı yeni patent başvurusu, gelecek MacBook modellerinin gerçek gibi görünen ve hissettiren ekran tabanlı bir klavyeye sahip olabileceğine işaret ediyor.

Apple, ekran klavyesinde, mekanik klavye hissi veren yeni bir patent başvurusu yaptı

Dün yayınlanan yeni bir Apple patent başvurusu, şirketin MacBook cihazlarda kullanmayı düşündüğü bir yeniliği anlatıyor. Patente göre Apple, mekanik klavyeler gibi gerçekçi görüntü ve yazma hissi veren ekran tabanlı bir klavye üzerinde çalışıyor.

Apple tuşları sevmiyor

Öncelikle Apple'ın bu patentinin şimdilik başvuru aşamasında olduğunu ve henüz alınmadığını not olarak belirtelim. Şirketin yıllar geçtikçe fiziksel düğmelerden uzaklaştığı düşünüldüğünde ise bu patent başvurusu daha da anlam kazandığını söylemek yanlış olmayacaktır. Geliştirilen bu ekran tabanlı klavyedeki her tuşun, basma şiddetine ve gücüne göre mekanik klavye hissi vermesini sağlayan dokunsal geri bildirimler vereceği ifade ediliyor.

Apple, ekran klavyesinde, mekanik klavye hissi veren yeni bir patent başvurusu yaptı Tam Boyutta Gör

Bu şekilde ekrandaki tuşların, adeta bir mekanik klavye tuşu gibi parmağınızı itebilecek ve ayrıca o doku ve hissi yaratacağı belirtilmiş. Diğer taraftan bakacak olursak da, MacBook modellerinde kullanılması planlanan bu klavye veya tuşlarda oluşacak bir problemin, kullanıcılara ne gibi sorunlar çıkarabileceği ve maliyeti  de tartışılması gereken bir konu. Zira mekanik klavyemiz bozulduğunda bütçemize göre alternatifler mevcut fakat Apple'ın ekran tabanlı klavyelerinde ise böyle bir seçeneğin olmayacağını söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim