Anlık Bildirim

Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü süresiz olarak rafa kaldırıldı

Son gelen bilgiler Apple Glass olarak adlandırılan artırılmış gerçeklik gözlüğünün süresiz olarak ertelendiğini bildiriyor. Apple’ın AR/VR başlığının ise bu yıl içinde gelmesi bekleniyor.
Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü süresiz olarak iptal etti Tam Boyutta Gör
Bloomberg muhabiri Mark Gurman'dan gelen bir başka Apple söylentisi, insanları iPhone’dan uzaklaştırıp oyunun kurallarını değiştirecek olan artırılmış gerçeklik gözlüğünün süresiz olarak ertelendiğini bildiriyor.

Google'ın vazgeçilen Glass projesi ve Microsoft'un artık kurumsal ve askeri odaklı HoloLens'i gibi dikkate gelişmelere rağmen tüketici odaklı AR gözlükler en azından şimdilik kullanılabilir olmaktan uzak. Ancak CES 2023’te de gördüğümüz gibi firmalar bu ürünler üzerinde çalışıyor.

Apple Glass yakın bir zamanda gerçekleşmeyecek

Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü süresiz olarak iptal etti Tam Boyutta Gör
Daha önceki raporlar ise Apple’ın tıpkı Google Glass gibi artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını gösteriyordu. Apple’ın halihazırda üzerinde çalıştığı AR/VR başlığından farklı olarak “Apple Glass” sanal deneyimler sunmak yerine gerçek dünya üzerine bindirilmiş dijital bilgiler sağlayacaktı. Ancak Apple’ın “teknik zorluklar” yaşadığı ve bu yüzden bu projenin süresiz olarak ertelendiği belirtiliyor.

Apple’ın bu artırılmış gerçeklik gözlüğü için ilk çıkış tarihi esasında 2023 yılına işaret ediyordu. Ancak sonrasında bu tarih 2025 yılına kadar kaydırılmıştı. Ancak şimdi gelen bilgiler en azından “Apple Glass” olarak adlandırılan cihazın öngörülebilir bir gelecekte gerçekleşmeyeceğini gösteriyor.

Öte yandan Apple’ın AR/VR bölümündeki çalışanların çoğunun firmanın üretmeyi planladığı karma gerçeklik başlıkları üzerinde çalıştığı söyleniyor. Aktarılanlara göre Apple’ın karma gerçeklik başlığı bu yıl piyasaya sürülecek. Ek olarak bu cihazın 3000 dolara mal olacağı da belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim