Anlık Bildirim

Apple isyan etti: iOS'u Android klonu yapmaya çalışıyorlar

Teknoloji devi Apple, yasa düzenleyicilerin talepleri nedeniyle iOS'un bir Android klonu haline gelmesinden endişe duyuyor. Şirket bu durumdan oldukça şikayetçi.
Apple isyan etti: iOS'u Android klonu yapmaya çalışıyorlar Tam Boyutta Gör
2022 yılında Birleşik Krallık yetkilileri, Apple'ın iOS'ta uygulama ve tarayıcı oluşturmak için WebKit motorunu kullanma zorunluluğunun ürün geliştirmeyi yavaşlattığı ve rekabete zarar verdiği sonucuna vardı. Buna ek olarak şirketten, kullanıcıların App Store dışındaki marketlerden uygulama indirmelerine izin vermesi de isteniyor.

Talepler, iOS'u Android kopyasına dönüştürecek

Apple bu talebe tek bir motor kullanmanın tarayıcıların bilgileri aynı şekilde işlemesini sağladığını söyleyerek yanıt verdi. Ayrıca Tim Cook, düzenleyici kurumun taleplerine uymanın yalnızca kullanıcı verilerinin güvenliğini tehlikeye atmakla kalmayacağına, aynı zamanda iOS'u Android'in bir kopyasına dönüştüreceğine inanıyor.

Apple isyan etti: iOS'u Android klonu yapmaya çalışıyorlar Tam Boyutta Gör
2022 yılında Apple'ın, kullanıcıların üçüncü taraf uygulamaları indirmelerine olanak tanıyacak sistem değişiklikleri üzerinde çalışmaya başladığı bildirilmişti. Bu, Avrupa Birliği'nde yaz aylarında kabul edilen Dijital Piyasalar Yasası ile ilgili.

Öte yandan Tim Cook'un şirketi, Avrupa ülkelerinde kabul edilen bir başka yasa doğrultusunda iPhone'un USB-C konektörlü özel bir versiyonunu da piyasaya sürecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12497 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tarayıcı, tim cook ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim