Anlık Bildirim

Araştırmaya göre aşılar, uzamış Covid riskini azaltıyor

King’s College tarafından yürütülen bir araştırma sonucunda koronavirüs aşılarının, Covid-19’a yakalanmayı engellemesinin yanı sıra “uzamış covid” risklerini azalttığı da ortaya çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada, hakkında oldukça az şey bilinen “uzamış Covid” hakkında oldukça endişeli olduğunu açıklamıştı. “Uzamış covid”, bireylerde akut enfeksiyon dönemi üzerinden uzun bir zaman geçtikten sonra bile hâlâ belirti görülmesi sonucu oluşuyor.

Araştırmaya göre aşılar, uzamış Covid riskini azaltıyor

"Uzun süreli Covid’e karşı etkili"

King’s College tarafından yürütülen ve The Lancet Infectious Diseases’te yayınlanan yeni bir araştırmada ise aşıların uzamış Covid riskini azalttığı görüldü.

Araştırmada Aralık 2020 ve Temmuz 2021 arasında toplanan veriler incelendi. Bunun sonucunda da 592 aşılanmış kişiden sadece 31’inin (%5) uzamış Covid’e yakalandığı görüldü. Aşı olmamış kişilerde ise bu oran %11’di. Ayrıca araştırmada, aşı olanların sadece %0,2’sinin Covid-19’a yakalandığını göstererek aşıların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Araştırmaya göre aşılar, uzamış Covid riskini azaltıyor Tam Boyutta Gör

Araştırmacılardan Dr. Claire Stevens çalışma ile ilgili, “Araştırmamız çift doz aşı yaptırmanın, hem Covid-19’a yakalanma riskini hem de uzun süreli Covid riskini önemli ölçüde azalttığını tespit etmiştir” ifadelerini kullandı.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid de aşıların yalnızca İngiltere’de 105.000 ölümü ve 24 milyondan fazla enfeksiyonu önlediğini söyleyerek herkesi aşı olmaya çağırdı ve araştırmaya destek verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6126 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aşı, pandemi ve
2 etiket daha Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim