Anlık Bildirim

Avrupa Birliği ücretsiz roaming süresini 2032 yılına uzattı

Avrupa Birliği tarafından 2017 yılında hayata geçen ücretsiz roaming düzenlemesi 2032 yılına kadar uzatıldı. Üstelik kullanıcılar ülkesindekine eş değer hizmet alabilecek. 

Avrupa Tam Boyutta Gör

Yurtdışında kendi hattınızın anlaşmalı olduğu yerel operatörlerin ağlarına geçiş yapmanızı tanımlayan roaming kavramı, özellikle çok yüksek bedel istediği için seyahatin sonunda kullanıcıya kabarık bir fatura çıkarabiliyor.

Avrupa’da ücretsiz roaming uzatıldı

Avrupa Birliği özellikle parçalanmışlığı azaltmak ve yatırımları arttırmak adına 2017 yılında o dönem 28 üye ülke ile birlikte roaming ücretlerinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi onaylamıştı.

Düzenlemeye göre Avrupa Birliği içerisinde seyahat eden kullanıcılar, kullandıkları operatöre ait konuşma, mesajlaşma ve data paketlerini ek bir kısıtlama veya bedel olmaksızın kullanmaya devam edebilecekti.

Alınan yeni karar doğrultusunda ücretsiz roaming hakkı 2032 yılına kadar uzatıldı. Ayrıca hizmetlerin kalite odaklı olması kararlaştırıldı. Yani bir ülke vatandaşı 5G hizmeti alırken gittiği ülkede de 5G hizmeti alacak. Operatörlerin hizmet kalitesi konusunda kullanıcıları bilgilendirmesi gerekiyor. Ayrıca acil durum numaraları ile ilgili de kullanıcılara bilgilendirme yapılacak.

Sistemin denetim mekanizmasında ise operatörler devreye giriyor. Potansiyel kötü niyetli kullanımları önlemek adına kullanıcıların kullanım istatistikleri denetim altında tutuluyor. Örneğin kullanıcının gittiği ülkede daha ucuz tarife satın alarak kendi ülkesinde roaming kapsamına sokması durumunda ücret uygulanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7187 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avrupa, Teknoloji Haberleri ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim