Anlık Bildirim

Facebook’a Avrupa’dan rest: Sensiz de güzel!

Avrupa Birliği, Facebook’un kesinlikle kişisel veri düzenlemelerine uymasını istiyor. Platformun kıtadan çekilme tehditleri ise Avrupa’yı hiç bir şekilde korkutmuyor. 

Facebook

Avrupa sınırları içerisinde tutulan kişisel verilerin deniz aşırı merkezler ile paylaşılmasını engelleyen yeni kanuni düzenleme internet devlerini köşeye sıkıştırdı. Avupa ise kararlı.

Facebook’a yol verdiler

Facebook çatı holdingi Meta’nın Avrupa Komisyonu tarafından dayatılan düzenleme devam ederse Avrupa’dan tamamen çekilebileceklerini açıklaması sonrasında cevap gecikmedi.

Alman ve Fransız ekonomi bakanları dün kamera karşısına geçerek Meta’nın açıklamalarına cevap verdi. Alman bakan 4 yıldır Facebook kullanmadığını ve fantastik bir hayat yaşadığını ifade ederken Fransız bakan da insanların Facebook olmadan çok iyi bir hayat süreceklerini dile getirdi. Bakanlar Avrupa kıtasının kendisine yetecek bir ekonomiye sahip olduğunu ve bu tür çıkışlar ile dize getirilemeyeceğini vurguladı.

Yapılan açıklama Avrupa’nın Meta’ya resti olarak görülüyor. Yani kişisel veri düzenlemelerinden geri adım atılmayacak. Facebook yanında Google ve Amazon gibi devlerin de buna uymaları gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27895 kez okundu.
38 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, meta ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim