Anlık Bildirim

Avustralya, internet trollerine karşı sert bir yasa getirmeyi planlıyor

Avustralya hükümeti tarafından yapılan açıklamalara göre ülkede bulunan internet trollerine ve nefret söylemi yayan insanlara karşı yeni bir yasa gelebilir.          

Reuters’ın haberine göre Avustralya hükümeti internet trollerine karşı yeni bir yasayı gündeme getirdi. Başbakan Scott Morrison’un açıklamalarına göre bu yasa sayesinde trollerin, nefret söylemi ve karalayıcı yorumlar içeren paylaşım yapan insanların kimliğinin açığa çıkarılması mümkün olacak.

İnternet trollerinin kimliği açığa çıkarılacak

Morrison bu durumla ilgili, “Anonim saldırganlar insanlara zarar verebiliyor. Bu yüzden de böyle bir karar aldık. Gerçek hayatta bu tarz bir şey yapamazsınız, bu yüzden bu durumun dijital ortamlarda da yaşanmamasını istiyoruz ve hayatımızdaki kuralları dijital dünyaya entegre etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yetkililere göre bu yasa kapsamında yeni bir şikâyet sistemi kurulacak. Yani bir kişi; Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformlarından saldırıya uğradığında buraya başvurabilecek ve içeriğin kaldırılmasını talep edebilecek. Eğer içerik kaldırılmazsa yetkililer, sosyal medya platformlarından saldırıyı gerçekleştiren insanın kimliğini isteyecek, bu sayede de hukuki süreçler daha hızlı işleyebilecek ve saldırganların ceza alması sağlanacak.

Bu yasa hukuki süreçleri hızlandıracak Tam Boyutta Gör

“Platformlar güvenli hâle gelmezse böyle kararlar almaya devam ederiz”

Morrison bu durumla ilgili şunları da sözlerine ekledi, “Sosyal medya platformları bu tarz içeriklere izin vermemelidir ve kaldırılmasını sağlamalıdır. Eğer bunu gerçekleştiremezlerse ve yarattıkları sanal ortamları güvenli hâle getirmezlerse, biz de böyle yasalar çıkarırız ve güven oluşturmaları için onlara baskı yaparız.”

Ancak ülkenin planladığı bu kararın kullanıcı gizlilik hakkında bazı soru işaretleri yarattığını söylemekte de fayda var. Trollere karşı bu yasanın işe yarayabileceği söylense de bazı uzmanlar, anonim olmanın internet ortamında engellenmemesi gerektiğini, trol olarak nitelendirilenler dışında birçok insanın da bu yöntemle sosyal medya kullandığını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim