Anlık Bildirim

Ay, gelecekteki görevler için devasa lambalarla aydınlatılabilir

ABD'li Honeybee Robotics şirketi, gece boyunca Ay'ın uzak bölgelerini aydınlatmak için 100 metre yüksekliğinde lamba direğine benzeyen kulelerin kurulumunu içeren yenilikçi bir teknoloji ortaya koydu.
Ay, gelecekteki görevler için devasa lambalarla aydınlatılabilir Tam Boyutta Gör
Önümüzdeki yıllarda gerçeğe dönüşmesi beklenen Ay'daki insan yerleşimi için şirketler, gerekli tesisleri sağlamak için aktif olarak çalışıyor. ABD'li Honeybee Robotics şirketi, gece boyunca Ay'ın uzak bölgelerini aydınlatmak için 100 metre yüksekliğinde lamba direğine benzeyen kulelerin kurulumunu içeren yenilikçi bir teknoloji ortaya koydu. Bu altyapı ile Ay yüzeyindeki hem insan hem de robotik görevlerin çalışma saatleri artabilir.

LUNARSABER ismindeki proje, şirketin açıklamasına göre 10 yıllık Ay mimarisi (LunA-10) projesinin bir parçası olarak seçildi. 

Ay, gelecekteki görevler için devasa lambalarla aydınlatılabilir Tam Boyutta Gör
DARPA, belirli ihtiyaçlar için ayrı sistemler tasarlamak yerine, çok sayıda sistemi tek bir kompakt teknolojide birleştiren konseptler arıyor. Toplam 14 şirket, aya gidiş, enerji, iletişim ve altyapı alanlarındaki zorlukların üstesinden gelmek için yaratıcı konseptlerini sundu.

Honeybee Robotics, gelecekte aydaki yaşam alanlarının işlevselliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak için yeni altyapı çözümleri geliştirerek, gelişen ay keşif ortamına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Honeybee Robotics'in Keşif Sistemleri Başkan Yardımcısı Kris Zacny, "LUNARSABER, Ay'ın en derin kraterlerinde geceyi gündüze çevirebilir" açıklamasında bulunarak, sistemin ay ekonomisinin yolunu açan devrimci bir yaklaşım olduğunu söylüyor.

İki hafta boyunca aydınlatma sağlayabiliyor

Deniz fenerini andıran kule, hızlı ve zahmetsiz bir şekilde istenilen yere konuşlandırılabiliyor. Kuleler güneş panelleriyle kaplanarak iki hafta boyunca aydınlatma sağlayabiliyor.

Ay, gelecekteki görevler için devasa lambalarla aydınlatılabilir Tam Boyutta Gör
LUNARSABER, faydalı yükleri tabanında veya direğin tepesinde barındırabiliyor. Ayrıca güneş enerjisi depolama, iletişim, mesh ağı, konum, navigasyon ve zamanlama (PNT) gibi çeşitli diğer yüklerle entegre olma potansiyeline de sahip. Şirket, hizmet kapsamını genişletmek için kulenin yüksekliğini 200 metrenin üzerine çıkarmayı planlıyor.

Honeybee Robotics, bunun dışında Mars madenciliği için Redwater adında bir teknoloji de geliştiriyor. Bu teknolojiyle, Mars yüzeyinin derinlerine inerek, çıkarılan buzu eritip su elde etmeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim