Anlık Bildirim

Baidu, App Store'daki sahte uygulamalar nedeniyle Apple'a dava açtı

Çinli arama motoru devi Baidu, App Store'da yer alan sahte Ernie sohbet robotu uygulamaları nedeniyle Apple'ı mahkemeye verdi. Şirket ayrıca ilgili uygulamaların geliştiricilerine de dava açtı.
Baidu sahte uygulamalar nedeniyle Apple'a dava açtı Tam Boyutta Gör
Baidu, App Store'daki sahte Ernie sohbet robotu uygulamaları nedeniyle Apple'a ve uygulama geliştiricilerine dava açtı. Geçen ay kullanıma sunulan yapay zeka tabanlı sohbet robotu, ABD yapımı ChatGPT'ye Çin'in cevabı olarak lanse edilmişti.

Ernie şimdilik yalnızca sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabiliyor. Şu anda App Store'da en az dört sahte Ernie uygulaması mevcut. Buna karşın Baidu, sohbet robotunun henüz resmi bir uygulamasının olmadığının altını çiziyor.

Erişim kodu satanlara kanmayın!

Çinli teknoloji devi kullanıcıları üçüncü taraf satıcılardan sohbet botunu test etmek için erişim kodları satın almamaları konusunda uyardı. Zira test erişimi yalnızca talep üzerine şirketin kendisinden alınabiliyor.

Baidu sahte uygulamalar nedeniyle Apple'a dava açtı Tam Boyutta Gör

Apple henüz durum hakkında yorum yapmadı. Bu tür sahte uygulamaların App Store denetiminden nasıl geçtiği ise merak konusu. Baidu'nun açıklamasında "Şirketimizin resmi duyurusuna kadar, App Store veya diğer mağazalarda gördüğünüz tüm Ernie uygulamaları sahtedir" denildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim