Anlık Bildirim

Biden yönetimi, Kolombiya’ya 3.5 milyon doz aşı gönderiyor

İki beyaz saray yetkilisinin CBS News’e verdiği demeçte, Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin Kolombiya’ya 3.5 milyon doz Moderna Covid-19 aşısı göndereceği açıklandı.

Cuma günü iki beyaz saray yetkilisi CBS News’a konuştu. Yapılan açıklamalarda Biden yönetiminin Pazar günü Kolombiya’ya 3.5 milyon doz Moderna Covid-19 aşısı göndermeyi planladığı belirtildi. Bu 3.5 milyon doz aşı her iki dozu da içerecek; bu yüzden toplam sayının yarısı kadar insan aşılanabilecek.

Biden yönetimi, Kolombiya’ya 3.5 milyon doz aşı gönderiyor Tam Boyutta Gör

ABD yönetimi, Güney Amerika ülkesine daha önce de 2.5 milyon doz Johnson&Johnson aşısı göndermişti. Pazar günü gönderilecek olan bağışla da bu sayı 6 milyon doza ulaşacak.

Latin Amerika’ya toplam 20 milyon doz aşı

Ayrıca yapılan açıklamalarda ABD’nin geçen hafta Panama, Honduras, Guatemala, El Salvador gibi Latin Amerika ülkelerine 12.5 milyon doz aşı bağışladığı ifade edildi. Beyaz Saray yönetimi, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen küresel aşı programı COVAX ile birlikte şu ana kadar Latin Amerika’ya toplamda 20 milyon aşı göndermiş oldu.

Biden yönetimi, Kolombiya’ya 3.5 milyon doz aşı gönderiyor Tam Boyutta Gör

Kolombiya’ya yapılacak olan sevkiyattaki aşılar, ülkelerinden Kolombiya’ya kaçan Venezüellalı mültecilere de dağıtılacak. Yetkililer bağış hakkında, “Bu aşı sevkiyatı, hem Kolombiya vatandaşlarına hem de ülkeye gelen Venezüellalı göçmen ve mültecilere gerekli korumayı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5854 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pandemi, bağış ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim