Anlık Bildirim

Bir şirket, Metaverse’te çalışacak yapay zekâ destekli dijital insanlar tasarlıyor

Son günlerde oldukça popüler olan Metaverse için yatırımlar şimdiden başladı. Yeni Zelandalı bir şirket, Metaverse gibi dijital evrenlerde çalışabilecek dijital insanlar tasarladığını duyurdu.

Son günlerde Metaverse kavramının popülerliği oldukça artmış durumda. Dev şirket Facebook da geçtiğimiz günlerde dijital bir evreni temsil eden Metaverse’e odaklanmak için şirket ismini “Meta” olarak değiştirmişti. Buna ek olarak şirket CEO’su Mark Zuckerberg, bu konu hakkında nasıl bir vizyona sahip olduğunu açıklamıştı ve Metaverse’ün internetin geleceği olduğunu söylemişti.

İnternetin geleceği: Metaverse Tam Boyutta Gör

Şimdilik Metaverse hakkında bir şeyler söylemek için oldukça erken olsa da bazı şirketler bu konu için yatırım yapmaya, Metaverse’te para kazanmak için dijital bir işgücü oluşturmaya başladı bile. Yeni Zelanda merkezli bir teknoloji şirketi olan Soul Machines, Metaverse evreninde kullanılması için yapay zekâ destekli dijital insanlar tasarladıklarını açıkladı.

Şirket kurucularından Greg Cross yaptığı açıklamalarda, ‘dijital bir işgücü’ oluşturmayı planladıklarını söyledi: “Oyun oynarken, spor yaparken, arkadaşlarımızla dışarda bir şeyler içerken farklı farklı kişilikleri benimsiyoruz. İnsanlar kişiliğimizi bu tarz parametreler için ayarlıyoruz. Dijital insanlarda da bu yapıları oluşturabiliriz.

Humans OS 2.0

Soul Machines’teki araştırmacılar üzerinde çalıştıkları sisteme ‘Humans OS 2.0’ ismini verdiler. Şirketin web sitesine göre bu sistem, yapay zekânın gerçek insanlarla etkileşimlerinden bir şeyler öğrenmesini sağlayan bir ‘Otonom Animasyon Platformu’.

Geliştirilen dijital bir insan Tam Boyutta Gör

Cross ayrıca, oluşturdukları yapay zekâ sayesinde gelecekte Metaverse’te insanların ihtiyaçlarını karşılayabileceğini, hatta Metaverste’ki avatarımızın klonlanabileceğini düşünüyor: “Gelecekte bir noktada, dijital insanlar ihtiyaçlarınızı giderebilecek. Ayrıca, kendinizin dijital versiyonunuzun bir kopyasını yaratabileceksiniz. Onunla dışarı çıkıp eğlenebilecek, onun sizin için para kazanmasını sağlayabileceksiniz.”

Ancak bu durumun bazı etik soruları da gündeme getirebileceği belirtiyor. Çünkü bir dijital insan gerçekten zeki olursa, ne kadar yapay olursa olsun, bizim için çalışmasına zorlamak bir tür köleliğe benzeyebilir. Buna en güzel örnek olarak da Detroit Become Human isimli oyun örnek gösterilebilir.

Cross ise bu konunun fikrini değiştirmediğini söylüyor: “Teknoloji çoğu zaman insanlık için iyi şeyler için kullanılsa da bazen bazı insanların hoş karşılamadığı durumlar için de kullanılabiliyor. Bu insanoğlunun bir yansıması.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim