Anlık Bildirim

BM: 2050 yılında 5 milyar insan suya ulaşmakta sıkıntı çekecek

Birleşmiş Milletler tarafından 5 Ekim Salı günü yapılan açıklamalarda 2050 yılında 5 milyardan fazla insan suya ulaşmakta sıkıntı çekeceği belirtildi ve hükümetlerin önlem alması gerektiği vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 5 Ekim Salı günü yayınladığı yeni bir raporda su sıkıntıları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapıldı.

WMO Tam Boyutta Gör

BM’ye göre 2050 yılında 5 milyardan fazla insan suya ulaşmakta sıkıntı çekecek. BM ayrıca, 2018 yılında en az bir ay boyunca 3,6 milyar insanın suya erişiminin yetersiz olduğunu, bu yüzden su sıkıntısının çoktan başladığını da belirtti.

WMO Başkanı Petteri Taalas da yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşan su krizine karşı artık uyanmamız gerekiyor.”

Antartika Tam Boyutta Gör

WMO yayınladığı raporda, son yirmi yılda karada, yeraltında, karda ve buzda depolanan su seviyelerinin her yıl bir santimetre düşüş gösterdiğinin altını çizdi. Rapora göre en büyük kayıp Antartika ve Grönland’da yaşandı.

Taalas bu durumla ilgilli, “Artan sıcaklıklar, küresel ve bölgesel yağış değişikliklerine yol açıyor. Bunun sonucunda da yağış düzensizlikleri, tarım mevsimlerinde kaymalar oluşuyor ve gıda güvenliği, insan sağlığı ve refahı için önemli sıkıntılar oluşturuyor.”

Afrika'da su kıtlığı Tam Boyutta Gör

"Bekleyemeyiz"

Yetkililer 2000 yılından bu yana kuraklıkta %30’luk bir artış olduğunu ifade ediyor ve Afrika’nın en çok etkilenen kıta olduğunu belirtiyor. WMO’dan uzmanlar bu durumun sonucunda su sıkıntılarının ciddi derecede artacağının altını çiziyor ve dünya hükümetlerine “bekleyemeyiz” mesajı vererek derhâl önlem alınması çağrısında bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6793 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Birleşmiş Milletler, küresel ısınma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim