Anlık Bildirim

Bloomberg doğruladı: Apple katlanabilir iPhone'u test ediyor

Bir süredir haberlere konu olan Apple'ın katlanabilir iPhone modeli üzerinde çalıştığı söylentileri, Bloomberg tarafından da doğrulandı. Cihazın test aşamasına geçildiği belirtiliyor.

Bloomberg doğruladı: Apple katlanabilir iPhone'u test ediyor Tam Boyutta Gör

Kasım 2020 tarihinde Çin merkezli kaynaklar,Apple'ın ilk katlanabilir iPhone prototipini Foxconn şirketine test etmesi için gönderdiğini bildirmişlerdi. Şimdi ise dünyanın önde gelen haber kaynaklarından Bloomberg de bu söylentileri doğruladı.

Apple ürünleri hakkında içeriden verdiği bilgileriyle tanınan Bloomberg gazetecisi Mark Gurman Apple'ın katlanabilir iPhone planlarını deşifre etti. Cihaz, Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip modelleriyle rekabet edecek şekilde geliştiriliyor. Gurman, Cupertino merkezli şirketin mühendislerinin, aylarca farklı ekran tipleri ile prototip modelleri test ettiğine dikkat çekmiş durumda.

Bloomberg doğruladı: Apple katlanabilir iPhone'u test ediyor Tam Boyutta Gör

Apple fark yaratabilecek mi?

Apple'ın OLED ve MicroLED ekran teknolojileri arasında kaldığı ifade edilirken, bir başka kaynağa göre ise Apple henüz tam işlevsel bir cihaza sahip değil. Bu da prototipin çok erken bir geliştirme aşamasında olduğu anlamına geliyor.

Şayet Apple, katlanabilir bir iPhone modeli çıkarırsa, iPhone X modeliyle birlikte fiziksel ana ekran düğmesinin kaldırılmasından bu yana şirketin akıllı telefon ailesindeki en radikal değişiklik olacağını söyleyebiliriz. Aynı zamanda katlanabilir ekranlı cihazlar Samsung, Motorola ve Huawei tarafından birkaç aydır satılıyor. Ancak bu telefonlar birçok araştırma şirketine göre kullanıcılarına henüz kaliteli bir kullanıcı deneyimi sağlamış değiller. Apple'ın katlanabilir iPhone'unun sektörde nasıl bir fark yaratacağı ise merak konusu.

Kaynakça https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-15/apple-considers-foldable-iphone-minor-changes-planned-for-2021-models https://9to5mac.com/2021/01/15/bloomberg-apple-developing-foldable-iphone-prototypes-launch-is-still-unclear/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11485 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, katlanabilir iphone ve bloomberg
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim