Anlık Bildirim

BMW çizik uyarı sistemi geliştirdi: Nasıl çalışacak?

Alman otomobil devi BMW, araçta meydana gelen çiziği algılayarak sürücüyü uyaran bir sistem geliştirdi. Patent aşamasında olan sistem hasara neden olan kişinin tespit edilmesini de sağlayabilir.
BMW çizik uyarı sistemi geliştirdi: Nasıl çalışacak? Tam Boyutta Gör
Araç sahiplerinin en çok canını sıkan olayların başında çizikler geliyor. Otomobillerde meydana gelen çizikler oluştukları anda değil de genellikle çok daha sonra fark edilir. BMW mühendisleri, boya hasarı hakkında gecikmeden bilgi alınmasını sağlayan benzersiz bir teknoloji geliştirdi.

Söz konusu sistemin piezoelektrik etkiyi temel aldığını belirtelim. Aracın gövdesine boya koruma filmine benzer özel bir kaplama uygulanıyor. Son derece hassas olan kontrol ünitesi deformasyon sırasında elektrik yükünde meydana gelen değişiklikleri kayıt altına alıyor. Toplanan bilgiler araç bilgisayarına veya bir bulut hizmetine gönderilerek buradan doğrudan araç sahibinin mobil uygulamasına iletilebilir.

BMW çizik uyarı sistemi geliştirdi: Nasıl çalışacak? Tam Boyutta Gör

Patent içeriği ortaya çıktı

Alman otomobil devine henüz bu patent verilmedi. Patent başvurusunun içeriği sistemin algılama elemanı (film), kontrol ünitesi ve sinyal cihazı olmak üzere üç elemandan oluştuğunu gösteriyor. Geliştiriciler yükteki değişiklikleri, kaplama hasarının niteliği ve konumu hakkında bilgi veren bir veri akışı oluşturmanın yolunu bulmuş durumdalar.

BMW çizik uyarı sistemi geliştirdi: Nasıl çalışacak? Tam Boyutta Gör
Çizik uyarı sistemi gerekirse hasara neden olan kişinin tespit edilmesi için aracın çeşitli kameralarını da etkinleştirebilir. Şimdilik bildiklerimiz bunlarla sınırlı. BMW patenti alsa bile bu teknolojiyi otomobillerine taşıyacağına dair bir garanti yok. Çizik uyarı sistemi abonelik karşılığı satın alınabilen bir seçenek de olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13222 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
BMW, Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim