Anlık Bildirim

Brezilya, kutusundan şarj aleti çıkmayan yüzlerce iPhone'a el koydu

Apple ile Brezilya arasındaki şarj aleti polemiği kaldığı yerden devam ediyor. Apple'ın bu ülkedeki bazı perakende mağazalarına baskın yapıldı. Yetkililer yüzlerce iPhone modelini ele geçirdi.
iPhone USB Tam Boyutta Gör
Amerikan teknoloji devinin bu Güney Amerika ülkesindeki iPhone satışları yine tehlike altında. 2 ay önce Apple'ın şarj aletini telefondan ayrı bir şekilde satma politikasının çevre dostu olduğuna inanmadığını deklare eden Brezilya, kendisine bu konuda konulan yasağı dinlemeyen Apple'a önce 2.38 milyon dolar para cezası vermişti.

Apple'ın perakende mağazalarına baskın yapıldı

Bu cezayı umursamayan Apple daha sonra Brezilya tarafından 19 milyon dolarlık bir cezaya daha çarptırıldı. Brezilya Adalet Bakanlığı, Apple'ın bu kural tanımaz tavrına bir son vermek istiyor.

Brezilya'nın başkenti Brasilia'da Brezilya Tüketici Koruma Kurumu (PROCON) tarafından yapıldığı düşünülen ilgili operasyonda iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 ve iPhone 14 modellerinin alıkonulduğu duyuruldu.

şarj aleti Tam Boyutta Gör
Apple, Brezilya'nın hukuki girişimlerine itiraz etmişti ve kendisinin Brezilya'da iPhone modellerini bu konuyla ilgili nihai bir karar alınana kadar satabilmesini sağlayan ihtiyati tedbir hakkına kavuşmuştu. 

Bu talep geçici nitelikteki hukuki bir koruma ancak Brezilya buna rağmen kendisini haklı görerek iPhone modellerine el koymayı tercih etti. Apple'ın bu ülkeden para kazanması giderek zorlaşıyor. Apple ile Brezilya'nın gözü verilmesi beklenen nihai kararda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4312 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
şarj aleti, iPhone USB ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim