Anlık Bildirim

Brezilya, şarj cihazı olmayan iPhone sattığı için Apple'a 2 milyon dolar ceza kesti

Teknoloji devi Apple, Tüketiciyi Koruma Yasası'nı ihlal ettiği ve şarj cihazı olmayan iPhone sattığı için Brezilya'da 2 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı.

Brezilya, şarj cihazı olmayan iPhone sattığı için Apple'a 2 milyon dolar ceza kesti Tam Boyutta Gör

Brezilya tüketici koruma ajansı Procon-SP'nin çabaları sayesinde Apple, ülkenin yerel Tükeyiciyi Koruma Yasası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle 2 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı. Cezanın nedeni ise şirketin yeni iPhone modellerini şarj cihazı olmadan satması.

Raporlara göre, geçen yıl Aralık ayında, Procon-SP ajansı Apple'a şarj cihazı olmadan akıllı telefon satmanın yerel yasalara aykırı olduğunu bildirdi. Ancak Apple, çoğu alıcının zaten şarj cihazına sahip olduğunu, bu nedenle kutuya bir tane daha eklemeye gerek olmadığını söyleyerek yanıt verdi.

Brezilya, şarj cihazı olmayan iPhone sattığı için Apple'a 2 milyon dolar ceza kesti Tam Boyutta Gör

Cezanın tek nedeni bu değil

Para cezası kararını verdikten sonra Procon-SP, Apple'ın Brezilya yasalarına ve tüketiciyi koruma kurumlarına saygı duyması ve anlaması gerektiğini belirtti. Amerikan şirketinin sadece iPhone kutusunda şarj cihazı olmaması nedeniyle değil, aynı zamanda müşterileri iPhone'un su geçirmezliği konusunda yanıltmak için de para cezasına çarptırılması dikkat çekici. iPhone 7'den beri Apple akıllı telefonlar su geçirmez özellikte. Örneğin, iPhone 12'nin 30 dakika boyunca 6 metreye kadar suya dayanabileceği onaylanmıştı.

Procon-SP, Apple'ın sudan dolayı arızalanan iPhone'ları garanti kapsamında tamir etmeyi reddettiğini iddia ediyor. Buna ek olarak, Amerikan şirketi, kullanıcıları yeni modeller satın almaya teşvik etmek için eski iPhone'ları yazılım güncellemeleri yoluyla kasten yavaşlatmakla suçlanıyor. Para cezasına gelince, Apple'ın bu karar itiraz etme hakkı da mevcut.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9285 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, şarj cihazı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim