Anlık Bildirim

iPhone'daki Wi-Fi özelliğini devre dışı bırakan bir başka erişim noktası adı keşfedildi

İlk iPhone Wi-Fi hatasının keşfedilmesinden sadece birkaç hafta sonra, aynı güvenlik araştırmacısı Carl Schou, benzer bir sorun daha keşfetti.

iphone wi-fi hatası Tam Boyutta Gör

Schou attığı tweet'te, eğer bir iPhone "%secretclub%power" adlı bir Wi-Fi ağına bağlanırsa, o iPhone artık Wi-Fi veya Wi-Fi ile ilgili özellikleri kullanamıyor. Schou, bu hatanın ağ ayarlarının sıfırlanması sonrasında bile devam ettiğini söylüyor.

Daha önceki sorun, iPhone'un "%p%s%s%s%s%n" adına sahip bir Wi-Fi ağına bağlanmasıyla meydana geliyordu. Ancak bu hata, Ayarlar bölümünde, iPhone ağ ayarları sıfırlanarak düzeltilebiliyordu. Yeni sorun ise daha ciddi görünüyor, çünkü iPhone bu tehlikeli adı kullanan kötü niyetli bir genel Wi-Fi erişim noktasının kapsama alanına girdiğinde bile problem tetiklenebiliyor ve bu sorunu çözmenin tek yolu, cihazın fabrika ayarlarına tamamen sıfırlanması gibi görünüyor.

Hatanın birçok varyasyonu olması muhtemel

Uzmanlar, Wi-Fi adlarında hem "%secretclub%power" hem de "%p%s%s%s%s%n" kullanımının getirdiği sorunları, iOS kaynak kodlarında birbirini etkileyen hatalarla ilişkilendirilmekte. Bu noktada, "%s", "%p" ve "%n" karakter dizilerini kullanan ve hataya neden olan ağ adlarının birçok çeşidi daha olması muhtemel görünüyor.

Bireysel kullanıcılar açısından en iyi önlem, adında yüzde karakterleri içeren Wi-Fi ağlarına bağlanmaktan kaçınmak ve  ardından, Apple'ın bu ilginç sorunla ilgili olarak yapacağı güncellemeyi beklemek olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim