Anlık Bildirim

Cep telefonlarında ÖTV kalkacak mı? Bakanlıktan açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, cep telefonlarına ÖTV indirimi iddialarını yalanladı. Telefonlar için ÖTV indirimi veya ÖTV sıfırlaması olmayacak.                      
Cep telefonlarında ÖTV kalkacak mı? Bakanlıktan açıklama Tam Boyutta Gör
Türkiye’deki telefon satışlarının düşüş eğilimine geçmesi ve tüketicilerin yurt dışındaki telefonlara yönelmesiyle telefonlar için ÖTV indirimi beklentisi oluştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, cep telefonu ve tabletlere ÖTV indirimi iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Telefonlarda ÖTV kalkacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, “telefon ve tabletlerden ÖTV alınmamasına" ilişkin bir çalışmasının olmadığını açıkladı. Telefonlarda ÖTV sıfırlama veya ÖTV indirimi gibi herhangi bir gelişme olmayacak.

Kamuoyunda gündeme gelen haberlerde, bir defaya mahsus olmak üzere gençlerin alacakları ilk telefon ve tablet bilgisayarların ÖTV'siz satılmasına yönelik bir düzenleme hazırlığı olduğu iddiaları yer almıştı. Bakanlığın gündeminde bu yönde de bir çalışma bulunmuyor.

Cep telefonlarından ne kadar vergi alınıyor?

Telefonların vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla %1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, %12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve %18 oranında KDV alınıyor. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı %25, %40 ve %50 olarak değişiyor. ÖTV’siz fiyatı 1500 TL’yi aşmayan telefonlardan %25 ÖTV, 3000 TL’yi aşmayan telefonlardan %40 ÖTV, 3000 TL’nin üzerindeki telefonlardan ise %50 ÖTV alınıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
85333 kez okundu.
71 kişi, toplam 84 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vergi, ÖTV ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim