Anlık Bildirim

ChatGPT’ye suçlama: "Önyargılı ve aldatıcı"

CAIDP, ChatGPT’nin yaratıcısını ticaret yasalarını ihlal etmekle suçladı. CAIDP, bu yapay zeka girişimlerinin durdurulması amacıyla FTC’ye şikayette bulundu.      
ChatGPT’ye suçlama: Önyargılı ve aldatıcı Tam Boyutta Gör
Yapay zeka süreçlerine, yeni bir şikayet olayı damga vurdu. Son olarak kar amacı gütmeyen CAIDP’nin şikayetinde, OpenAI’nin GPT-4 dil modelinin “önyargılı, aldatıcı ve kamu güvenliği için riskli” olduğu ifade edildi. Kuruluş, GPT-4‘ün ticarette haksız eylem veya uygulama ile ilgili FTC yasasının 5.bölümünü ihlal ettiğini iddia etti.

OpenAI tarafından oluşturulan ChatGPT, yapay zekanın popülaritesini artırmayı başardı. Küresel çapta yaygınlaşan ChatGPT, beraberinde olumsuz düşünürlerini de piyasa çıkardı.

Buna göre GPT-4‘ün belirli önyargıları ve dünya görüşlerini güçlendirme ve yeniden üretme potansiyeli olduğuna dikkat çekildi. Bazı marjinal gruplar için zararlı ve küçük düşürücü çağrışımların tespit edildiği ifade edildi. Kuruluş, yasa yapıcıları ChatGPT’nin ticari modellerinin yasaklanması için çağrı yaptı.

Diğer yandan teknoloji dünyasının önde gelen isimleri de yapay zeka ile ilgili endişelerini dile getirmişti. 1.000’e yakın ismin imza attığı mektupta yapay zeka robotlarının geliştirilmesine 6 ay için ara verilmesini talep etti. Elon Musk ve Steve Wozniak’ın yanı sıra Alphabet’in DeepMind ürünü geliştiren uzmanlar ile Stability Al CEO’su Emad Mostaque da imzacılar arasında yer aldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2062 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
openai, chatgpt ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim