Anlık Bildirim

Çin’den casus balon açıklaması: ABD üzerinde uçan balon bilimsel amaçlı

Bir süre önce ABD, semalarında uçan Çin’e ait olan casus balon tespit ettiklerini açıklamıştı. Konu hakkında Çin’li yetkililerden açıklama geldi ve balonun casus amaçlı olamadığı söylendi.
Çin: ABD üzerinde uçan balon bilimsel amaçlı Tam Boyutta Gör
Son dönemlerde ABD ile Çin arasındaki tansiyon oldukça yüksek bir seviyede seyrediyor. Kısa bir süre önce ABD tarafından yapılan bir açıklamada, Çin’e ait casus balonun tespit edildiği duyurulmuştu. ABD semalarında uçan bu balonun savaş uçağıyla düşürülmesi de gündeme gelmişti. Konu hakkında Çin tarafından açıklama geldi.

Çin: Balon, bilimsel ve meteoroloji amaçlı

ABD savunma yetkilileri, son günlerde hassas ve önemli bölgelerin üzerinde görülen balonun aslında bir yüksek irtifa gözetleme cihazı olduğuna inandıklarını açıkladılar. Ancak Çin dışişleri bakanlığı yaptığı açıklamada, balonun "esas olarak meteorolojik" amaçlar için kullanıldığını söyledi. Çin, balonun ABD hava sahasına yanlışlıkla girmesinden "pişmanlık duyduğunu" da sözlerine ekledi.

Çin: ABD üzerinde uçan balon bilimsel amaçlı Tam Boyutta Gör
Yapılan açıklamada ayrıca balonun batı rüzgârlarından etkilendiği ve aracın kendi kendini yönlendirme kabiliyetinin sınırlı olmasından dolayı planlanan rotasından çok saptığı söylendi. Bununla birlikte "Çin tarafı, aracın mücbir sebepler nedeniyle ABD hava sahasına istemeden girmesinden üzüntü duymaktadır." açıklaması yapıldı.

ABD medyasında balonun yaklaşık üç otobüs büyüklüğünde olduğunu aktarırken Pentagon'da düzenlenen brifing sırasında, ABD savunma yetkilileri tespit edilen cihazı “casus balon” olarak nitelendirmiş ve nükleer silolar dahil bazı hassas bölgelerin üstünden uçtuğunu doğrulamıştı. Balonun F-22 uçaklar ile düşürülmesi gündeme gelse de enkazın insanlara zarar vereceği düşünülerek bu plan uygulanmamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2291 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim