Anlık Bildirim

Çin’de şimdi de işçi krizi başladı

COVID kısıtlamaları nedeniyle üretimin sıkıntıya girdiği Foxconn Çin tesislerinde şimdi de karantina nedeniyle işçi eksikliği krizi başladı. Krizler bitmiyor.   
iPhone 14 Tam Boyutta Gör
Sıfır vaka politikası nedeniyle aylardır ağır kısıtlamalar altında kalan Çin halkı artık yeter deyince hükümet de kısıtlamaları gevşetmek zorunda kalmıştı. Bu kez de salgın adeta kapı kapı gezmeye başladı. Haliyle yine üretim zinciri darbe aldı.

Çin’de vakalar rekor seviyede

Tek bir günde 37 milyon kişinin testleri pozitif çıkan Çin’de Aralık ayında toplam 248 milyon kişinin virüs ile temas ettiği tahmin ediliyor. Üretim zincirinde de işçi karantinaları problem olmaya başladı.

iPhone şehri olarak bilinen ve Foxconn’un en büyük iPhone tesislerinin yer aldığı Zehngzhou’da da sıkıntılar yaşanıyor. Ağır kısıtlamalar altında kalan işçiler şimdi de karantinaya girmeye başladı. Sadece ürerim tarafında değil dağıtım, depolama ve nakliye operasyonlarında da işçi eksikliği yaşanmaya başladı. Kış döneminde yaklaşık 1 milyon kişinin öleceği tahminleri yapılırken karantinaya girenlerin sayısı hızla artacak.

Uzmanlar kısıtlamaların üzerine bir de işçi eksiklikleri başlayınca Apple’ın 15 milyon civarında daha az iPhone üretimi yaptıracağını tahmin ediyor. Zira iPhone üretiminin yüzde 90’ı Çin’de yapılıyor. Bu da son çeyrekte firmanın üst üste kırdığı rekorlara bir son verecek. Firmanın son çeyrek gelirinin 120 milyar dolar altına inmesi bekleniyor. 2023 başlarında da sıkıntılar devam edecek. ABD’de belirli iPhone 14 siparişlerinde 23 güne kadar bekleme süreleri ortaya çıkmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3049 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 14, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim