Anlık Bildirim

Coronavirüs mutasyon geçirdi

Araştırmaya göre 2 grubu birbirinden ayıran farklılığı 28144 konumunda bulunan viral RNA genomu oluşturuyor. S tipinin daha eski suş olduğu, L tipinin ise daha agresif ve bulaşıcı olduğu belirtiliyor.

Coronavirüs mutasyon geçirdi

Çin'li bilim insanları 2019-nCoV veya Covid 19 olarak bilinen ve uluslararası boyutta salgına yol açan etkenin mutasyon geçirdiğine ve 2 farklı alt gruba ayrıldığına ilişkin yeni makale yayımladı.

Araştırmacıların son bulgularına göre yeni etken 149 farklı mutasyon noktası oluşturdu ve virüs L ve S alt grubu olarak adlandırılan yeni formlara evrildi. S ve L alt gruplarının ise coğrafi dağılım ve popülasyona göre büyük ölçüde farklılık gösterdiği belirtiliyor.

Virüsün S tipinin daha eski bir suş olduğu, L tipinin ise daha agresif ve bulaşıcı olduğu belirtiliyor.

Coronavirüs evrim geçiriyor

Coronavirüs mutasyon geçirdi Tam Boyutta Gör

Yeni araştırma ''On the origin and continuing evolution of SARS-CoV'' adlı makale adı altında National Science Review adlı dergide yayımlandı. Araştırmacılar L ve S tiplerinin neden olduğu hastalık tablosunun ağırlığı ile hastalık prognozunun ve virüsün transmisyon kabiliyetinin virüsün evrimi sebebiyle farklılık gösterdiğini düşünüyor.

Araştırmada yer alan bilgilere göre 2 alt grubu birbirinden ayıran farklılığı 28144 konumunda bulunan viral RNA genomu oluşturuyor. Wuhan'da meydana gelen salgının ilk dönemlerinde L alt tipinin daha yaygın görüldüğü belirtilmekle birlikte yine aynı tipin görülmek sıklığının 2020 yılının başlarında azaldığı belirtiliyor.

Uzmanlar L subtipinin azalmasının sebebini yapılan tıbbi müdahalelere ve tedavilere bağlamakla birlikte yapılan tıbbi müdahaleler neticesinde azalan L tipi salgını neticesinde daha az agresif ve daha eski subtip olan S tipini relatif yani göreli olarak arttığını düşünüyor.

Uzmanlar bir kişinini iki virüs alt tipiyle de enfekte olabileceğini belirtirken virüsün yeni mutasyonlar geliştirme olasılığının da bulunduğunu düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15534 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim haberleri, bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim