Anlık Bildirim

Curiosity'den tam 1,8 milyar piksellik müthiş Mars panoraması

Curiosity keşif robotu, bugüne kadarki en detaylı Mars panoramasını yakaladı. 1000 farklı fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturulan mozaik görüntünün orijinal hali 2,25 GB'lık boyuta sahip.

Curiosity'den tam 1,8 milyar piksellik müthiş Mars panoraması Tam Boyutta Gör

NASA'nın 2012 yılında Mars yüzeyine indirdiği ünlü keşif robotu Curiosity, Kızıl Gezegen'deki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Görevle ilgili bugün bir güncelleme yayınlayan NASA, Curiosity'nin çektiği müthiş bir panorama görüntüyü paylaştı. Orijinal hali 2,25 GB boyutunda olan dev panoramanın, Mars yüzeyinden çekilen bugüne kadar en detaylı görsel olduğu belirtiliyor.

NASA'nın panorama görüntüyü tüm detaylarıyla gösterdiği video:

Uzay ajansının internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilere göre panorama görüntü toplam 1000 kareden oluşuyor. Fotoğraflar 24 Aralık-1 Ocak tarihleri arasında çekilmiş ve sonrasında birleştirilerek bu dev mozaik görüntü oluşturulmuş. NASA, panoramanın tam 1,8 milyar piksel içerdiğini söyledi.

Panoramaya detaylı bir şekilde göz atmak için NASA'nın sitesine göz atabilirsiniz. Görselin 2,25 GB'lık tam hali için de indirme seçeneği bulunuyor.

6 Ağustos 2012'de Kızıl Gezegen'in yüzeyine iniş yapan Curiosity, geride bıraktığımız sekiz yıl içerisinde çok önemli bilimsel keşiflere imza attı. Bunların arasında Mars'ta metan gazının keşfedilmesiyle hayat izlerine ulaşılması ve gezegenin yüzeyinde geçmişte sıvı halde su bulunduğuna dair kanıtlar elde edilmesi gibi inanılmaz keşifler yer alıyor.

Curiosity, InSight ile beraber şu anda Mars yüzeyinde aktif bir şekilde görev yapan iki uzay aracından birisi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6571 kez okundu.
10 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
curiosity, Mars ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim