Anlık Bildirim

D-Smart'tan Disney Plus'a Atatürk göndermesi: Geldikleri gibi giderler

Ermenilerin iptal edilmesi için baskı gösterdiği Atatürk dizisi Disney Plus'ta yayınlanmayacak. D-Smart, Atatürk dizisinin Disney Plus'ta yayınlanmama kararına tepki gösterdi.
D-Smart'tan Disney Plus'a gönderme: Geldikleri gibi giderler Tam Boyutta Gör
Disney Plus’ın Atatürk dizisini platformda yayınlamama kararı almasına tepkiler sürüyor. Ermenilerin iptal edilmesini istediği dizi, Disney+'ta yayınlanmayacak. İki bölümlük filme dönüştürülerek FOX TV’de yayınlanacak ve sadece Türkiye’de sinemalarda gösterime girecek.

"Geldikleri gibi giderler"

Disney Plus’ın bu kararına bir tepki de D-Smart’tan geldi. Dün oynanan Galatasaray-Zalgiris Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçını yayınlayan D-Smart, maçın başlangıcında, devre arasında ve sonunda Atatürk’ün “Geldikleri gibi giderler” sözünün yer aldığı bir reklam bandına yer verdi. Reklam bandında Disney’in mavi çizgisi ve artı sembollerine yer verilerek doğrudan Disney Plus’a gönderme yapıldı.

Maçın ilk yarısı tamamlandığında yine aynı bant ekrana geldi ve maçın spikeri şu ifadeleri kullandı:

“Bu güzel ülkenin yerli ve milli dijital platformu, Türkiye’nin değeri D-Smart olarak biz buradayız. Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Cumhuriyetin 100. yılında daha çok çalışacağız. Bu mesajı verelim. Geldikleri gibi giderler diyelim.”

Türk halkı, Disney Plus'ı iptal etmeye başladı. Twitter’da #Disneyiptalet etiketi iki gündür TT listesinde yer alıyor. Ayrıca platformun reklam yüzü olan Tarkan gibi ünlü isimlerden de Disney Plus’a tepki geldi. Disney Plus hakkında RTÜK tarafından inceleme başlatıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4598 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
disney plus, Atatürk dizisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim