Anlık Bildirim

Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak

Disney Plus tarafından orijinal dizi olarak hazırlanan Atatürk dizisinin iptali için Ermeniler yoğun baskı yapmıştı. Atatürk dizisinin Disney Plus yerine FOX TV'de yayınlanmasına karar verildi.
Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak Tam Boyutta Gör
ABD dışındaki tüm ülkelerde yerel projeleri iptal eden Disney Plus’ın merakla beklenen Atatürk dizisi hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ermenilerin, Atatürk dizisinin iptal edilmesi için Disney’e yoğun baskı uyguluyor. Disney, Temmuz ayının başında bu baskılara yanıt olarak bir açıklama yayınlamış ve Atatürk dizisinin Disney Plus’ta yayınlanacağını duyurmuştu.

Atatürk dizisi 29 Ekim'de Fox TV'de yayınlanacak

Disney Plus’a yakınlığı ile bilinen ve bugüne kadar platformdaki pek çok gelişmeyi önceden duyuran Birsen Altuntaş, Atatürk dizisinin mülkiyet haklarının The Walt Disney Company çatısı altında faaliyet gösteren FOX TV’ye verildiğini açıkladı. Atatürk dizisi 29 Ekim’de FOX TV’de yayınlanacak.

Ayrıca dizinin özel bir kurguyla sinema filmine dönüştürüleceği ve Türkiye’de vizyona gireceği belirtiliyor. Sinema filmi için vizyon tarihi henüz belirlenmedi. Dizinin metaverse evrenine taşınması ve metaverse’de gösteriminin yapılacağı da ifade ediliyor.

Disney’in bu hamlesinin Ermenilerin baskısıyla ilgili olup olmadığı bilinmiyor. Ancak çeşitli Ermeni topluluklar bu kararı zafer olarak kutlamaya başladı. Disney Plus Türkiye'den en son 2 Temmuz 2023 tarihinde resmi açıklama yapılmış ve "Orijinal dizi Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında." ifadelerine yer verilmişti. Dizinin FOX TV'ye taşınması hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15236 kez okundu.
79 kişi, toplam 102 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Atatürk dizisi, disney plus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim