Anlık Bildirim
Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın

Dell tamircilerin sevmeyeceği dizüstü bilgisayarını tanıttı: 30 saniyede elle sökülüyor

Dell herhangi bir alet kullanmadan hızlı bir şekilde sökülebilen Concept Luna dizüstü bilgisayarını tanıttı. Kullanıcıların kendi bilgisayarlarını tamir etmelerini kolaylaştıracak.
Dell tamircilerin sevmeyeceği dizüstü bilgisayarını tanıttı Tam Boyutta Gör
Dell, gelecek vaat eden modüler bir dizüstü bilgisayar prototipi olan Concept Luna'yı tanıttı. Esnek bir ekrana veya klavye yerine büyük bir dokunmatik ekrana sahip değil, bunun yerine tamamen standart bir görünüme ve hisse sahip.  Ancak cihazı farklı kılan ise bir başka detay.

Concept Luna neredeyse bir Lego seti gibi. Birbirine vidasız bağlanan modüllerden oluşuyor ve her şey tamamen geçmeli ve sökme işlemi için tornavida veya herhangi bir ek alet gerektirmiyor. Bileşenlerine 30 saniye içinde ayrılabiliyor. Aynı şey soğutma sistemi ve hatta ekran için de geçerli. Dizüstü bilgisayarda herhangi bir vida veya kablo yer almıyor.

Gelecekte bilgisayarları tamir etmek kolaylaşacak

Bu gelişme, örneğin ekran kırılırsa, kullanıcının kırık ekranı yenisiyle çok hızlı bir şekilde değiştirebileceği anlamına geliyor. Aynı şey donanım yükseltmeleri için de geçerli. Örneğin sadece anakart modülünü çıkarın ve yenisiyle değiştirin.

Concept Luna, dışarıdan bakıldığında Latitude serisinden 14 inçlik geleneksel bir dizüstü bilgisayarı andırıyor. Şirket, bunun sadece bir konsept olduğunu ve seri üretiminin henüz planlanmadığını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20269 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dell, Concept Luna ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim