Anlık Bildirim

Afet modelleme analizi: Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 100.000'i geçebilir

Devasa küresel veri tabanlarını drone ve uydu görüntüleriyle birleştiren modelleme sistemi Türkiye ve Suriye'yi vuran iki büyük yıkıcı depremi analiz etti. Ortaya çıkan sonuç son derece ürkütücü.
Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 100.000'i geçebilir Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz Pazartesi günü Türkiye ve Suriye'yi vuran iki büyük yıkıcı deprem çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Resmi kaynakların aktardığı bilgilere göre an itibariyle sadece Türkiye'de 20.000'den fazla can kaybı yaşanmış durumda.

Dondurucu hava koşullarının yanı sıra yiyecek ve su olmadan enkaz altında hayat mücadelesi veren depremzedeler için hayatta kalma şansı önemli ölçüde düşüyor. Uzmanlar, Türkiye ve Suriye'deki deprem sonrası ölü sayısının önemli ölçüde artabileceğini söyledi.

Korkunç tahmin

Afet risk şirketi Risklayer, Entegre Doğal Felaket Veritabanı'ndan elde ettiği modellemeyi kullanarak Perşembe günü itibariyle tahmini medyan ölüm oranını 52.355 olarak belirledi. Türkiye için tahmini ölü sayısı 40.100, Suriye için ise 12.200 olarak tespit edilmiş durumda.

Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 100.000'i geçebilir Tam Boyutta Gör
Devasa küresel veri tabanlarını drone ve uydu görüntüleriyle birleştiren modelleme sistemi, acil durum müdahalelerine, hava olaylarına ve daha fazla binanın çökmesine bağlı olarak ölü sayısının 100.000'in üzerine çıkabileceğini tahmin ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7370 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
deprem, Risklayer ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim