Anlık Bildirim

Apple'dan sonra TSMC'nin de gizli bilgileri sızdırıldı: Birçok kişi işten çıkarıldı

Büyük çipset üreticisi TSMC, gizli verileri sızdırması sebebiyle birçok işçiyi işten çıkardı. Temel değerlerin ihlal edildiğini söyleyen şirket, dürüstlük konusunda uyarıda bulundu.

Dev işlemci üreticisi TSMC, veri ihlali sebebiyle işçi çıkartıyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın gerçekleştirdiği toplantı bilgilerinin gizlice sızdırılmasından sonra yeni bir haber de TSMC’den geldi. Şirket, temel değerlerin ihlal edildiği gerekçesiyle 7 işçinin görevine son verdi.

Gizli bilgilerin sızdırıldığı söyleniyor

TSMC, çalışanların işten çıkarılması konusunda resmi bir açıklamada bulunmadı. Bunun yanı sıra yerel haber medyası, müşteri siparişleri ile ilgili gizli bilgilerin sızdırıldığını ve işten çıkartılan kişilerin ekipman departmanı başkanı veya mühendis olduğunu söylüyor.

İşten çıkarmalar konusunda Şirket, ''TSMC, en önemli dürüstlük ve bütünlük ilkeleri üzerinde çalışır, bu nedenle çalışanlar bu temel değerlere uymalıdır'' açıklamasında bulundu.

Arizona’da 12 milyar dolarlık yeni Phoenix yonga fabrikasının inşaatına başlayan şirket, 5 nanometre çipset üretimini geliştirmeyi planlıyor ve 2050 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra TSMC'nin partneri olan Apple ise, 2030 yılına kadar yüzde 100 karbon nötr ayak izine ulaşma planladıklarını bildirmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim