Anlık Bildirim

Dünya Sağlık Örgütü, pandeminin kökenini araştırmak için ekip kurdu

Dünya sağlık Örgütü dün yaptığı bir açıklamada, COVID-19 pandemisinin kökenini araştırmak ve gelecek pandemilerin önlenmesini sağlamak için yeni bir ekip kurduğunu duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 13 Ekim Çarşamba günü yaptığı yeni bir açıklamada, yeni patojenleri araştırmak, gelecekteki pandemileri önlemek ve COVID-19 virüsünün kökenlerini araştırmak için bilim insanlarından oluşan yeni bir ekip kurduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü, COVID'in kökenini araştırmak için ekip kurdu Tam Boyutta Gör

26 uzmandan oluşan ve SAGO isimli grup, ortaya çıkan salgının ve pandemik potansiyel oluşturan patojenlerin kökenlerine ilişkin küresel çalışmalar yürütecek. Araştırmalarında COVID-19 hastalığını ve kökenini de inceleyecek olan grup ayrıca, son yıllarda artan MERS, kuş gribi, Lassa, Marburg ve Ebola gibi yüksek riskli hastalıkları da inceleyecek.

DSÖ Başkanı Tedros Ghebreyesus yaptığı açıklamalarda, “Salgınları ve pandemileri tetikleme potansiyeline sahip virüslerin ortaya çıkması doğanın bir gerçeğidir. Bu yüzden COVID-19’a sebep olan SARS-CoV-2 bunu yapan son virüs olmayacaktır. Yeni patojenlerin nereden geldiğini anlamak, gelecekteki salgınları önlemek için hayati öneme sahiptir.” İfadelerini kullandı.

DSÖ’nün belirlediği 26 kişilik danışma grubu, 700’den fazla aday arasından seçildi. Ekipte, Berlin Viroloji Enstitüsü Başkanı Christian Drosten, Pekin Genomik Enstitüsü’nden Yungui Yang, Fransa Pasteur Enstitüsü’nden Jean-Claude Manuguerra ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) Inger Damon gibi önemli bilim insanları yer alıyor.  

Dünya Sağlık Örgütü, COVID'in kökenini araştırmak için ekip kurdu Tam Boyutta Gör

“Kaybedecek zaman yok”

DSÖ’den Maria Von Kerkhve de SAGO isimli danışma grubunun virüsün kökenini anlamak için son şans olduğunu, bu yüzden kaybedecek zamanlarının olmadığını ifade etti. Bunun yanı sıra, danışma grubunun “siyasileştirilmemesi” gerektiğinin önemle altını çizdi.

Aralık 2019’da Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan COVID-19, tespit edildiğinden bu yana 5 milyona yakın insanın ölümüne yol açtı. Yarasalardan insanlara bulaştığı düşünülse de virüsün kökeninin tam olarak ne olduğu hâlâ bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5673 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dsö, pandemi ve
2 etiket daha Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim