Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük patatesi bulundu: ‘Doug’ ismi verildi

Yeni Zelanda’da bahçeleriyle uğraşan uğraşan bir çift, tesadüfen dünyanın en büyük patatesini keşfetti. Yaklaşık 8 kilogram ağırlığındaki bu dev patatese ‘Doug’ ismi verildi.

Yeni Zelanda’nın kuzeyinde bulunan Hamilton şehrinde yaşayan bir çift çok ilginç bir keşfe imza attı. Donna ve Colin Brown isimli çift, dünyanın en büyük patatesini keşfetti.

Yeni Zelandalı çift dünyanın en büyük patatesini buldu

Colin ve Donna, 30 Ağustos günü Hamilton şehrindeki evlerinin bahçeleri ile uğraşıyorlardı. Bu sırada Colin’in çapası toprağın altında bulunan devasa bir şeye çarptı. Çift nesnenin ne olduğunu merak etti ve etrafını kazmaya başladı. Buldukları devasa şeyin ilk başta bir mantar olduğunu sandılar; ancak kabuğunu kazıyıp tadına baktıklarında ilginç bir şeyle karşılaştılar. Buldukları şey dev bir patatesti.

Donna gazetecilere verdiği röportajda, “İnanamadık, çok büyüktü” ifadelerini kullanırken buldukları patatesin güzel olmadığını, çirkin görünüşüyle ‘mutant’ benzeri bir görüntüye sahip olduğunu ifade etti.

Doug, yaklaşık olarak 8 kg ağırlığında Tam Boyutta Gör

Açıklamalara göre bu devasa patates şu ana kadar kayıtlara geçmiş en büyük patates. Çifte göre bu patates, 7.89 kg ağırlığında, yani Guinnes Rekorlar Kitabı’nda bulunan en büyük patatesten yaklaşık olarak 3 kg daha ağır.

‘Doug’

Çift buldukları patatese ‘Doug’ ismini verdi ve ülkede ilgi odağı hâline geldi. Colin, patatesi çekmek için küçük bir araba bile yaptığını belirtti ve şunları söyledi: “Doug’a bir şapka taktık, yürüyüşe çıkardık ve biraz güneş ışığı almasını sağladık. Onu Facebook’a da koyduk. Bunun ardından da Doug, birçok insanın ilgisini çekti. İnsanları gerçekten çok ilginç şeyler eğlendirebiliyor.”

Doug'ı gezdirmek için bir araba bile yapıldı

Çift, ‘doğanın sürprizlerinden biri’ olarak tanımladıkları patatesin rekorlar kitabına girmesi için Guiness’e başvuruda bulundu; ancak henüz bir yanıt alamadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10551 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Guinness Rekorlar Kitabı, patates ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim