Anlık Bildirim

Easy Anti-Cheat; Linux, macOS ve Steam Deck desteğine kavuşuyor

Windows'taki en büyük anti hile yazılımlarından olan Easy, geliştiricilerin seçmesi desteğinde de Linux ve macOS desteği sunacak. Bu destek, Linux üzerinden multiplayer oyun oynamayı kolaylaştıracak.

Easy Anti-Cheat, Linux ve Steam Deck desteğine kavuşuyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıllarda Linux ve Mac üzerinden Windows oyunları oynamak oldukça popülerleşti. Linux’ta Wine, Mac’te ise Parallels ve Crossover Windows oyunlarını oynamayı mümkün hale getiriyor. Ancak anti-hile yazılımları kullanan oyunlar, bu uyumluluk katmanlarını engelliyor. Çevrimiçi oyunlar ile ciddi problemler yaşayan Linux ve Mac kullanıcıları, yakında büyük bir dertten kurtulacak.

Easy Anti-Cheat desteği, Steam Deck için önemli bir adım

Epic Games tarafından yapılan açıklama ile Easy Anti-Cheat; Linux, Mac ve Steam Deck için destek sağlıyor. Bu güncelleme, en çok Steam Deck’i ilgilendiriyor. Linux tabanlı uyumluluk katmanlarından olan Wine ve Steam Deck’e güç verecek olan Proton, bu güncelleme ile çok daha fazla çevrimiçi oyun oynamayı mümkün kılacak. Linux tabanlı SteamOS ile çalışan Steam Deck, Proton katmanını kullanarak Windows oyunlarını çalıştırıyor. Valve, daha önce Steam Deck’in, Steam kataloğundaki her oyunu çalıştırmak üzere geliştirildiğini belirtmişti. Steam üzerinden çalıştırılamayan oyunları bug sayan Valve ekibi, bu konuda Epic ile çalışıyor gibi.

Bu destek bir de macOS kullanıcılarını sevindirecek gibi. Wine ekibi tarafından geliştirilen CrossOver, macOS üzerinden Windows oyunları oynamayı mümkün kılıyor. Özellikle M1 işlemcili Mac kullanıcıları tarafından kullanılan Crossover da Easy Anti-Cheat desteği ile çevrimiçi oyunları daha fazla kullanıcı ile buluşturabilecek. Easy Anti-Cheat’in Linux ve Mac için aktif olabilmesi geliştiricilere bağlı olacak. Bakalım hangi oyunlar bu desteği aktif edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim