Anlık Bildirim

Edge tarayıcısı, zararlı uygulamaların indirilmesini engelleyecek

Yazılım devi Microsoft kurumsal kullanıcılara özel olan ve istenmeyen uygulamaların Edge tarayıcısı üzerinden indirilmesini engelleyen seçeneği tüm kullanıcılara sunacak.

Edge tarayıcısı, zararlı uygulamaların indirilmesini engelleyecek Tam Boyutta Gör

Microsoft, tüm Edge kullanıcılarına, kurumsal şirketlere sunulan ücretli bir özelliği getirmeye hazırlanıyor. Eğer Edge tarayıcısı kullanıyorsanız, artık zararlı olarak nitelendirilen uygulamaların yüklenmesini engelleyebileceksiniz.

Beta sürümde test ediliyor

Zararlı olarak değerlendirilen uygulamalar aslında her zaman kötü amaçlı olmayabilir. Ancak barındırdıkları reklamlar, araç çubukları ve bildirimler kullanıcıların canını sıkan detaylar diyebiliriz. Hatta bazılarının kripto madenciliği için kullanıldığını da söylemek mümkün. İşte tüm bu zararlı içeriği barındıran uygulamalar, artık Edge tarayıcısını tercih eden kullanıcıların bilgisayarlarına yüklenemeyecek.

Edge tarayıcısı, zararlı uygulamaların indirilmesini engelleyecek Tam Boyutta Gör

Yeni özellik Edge tarayıcısının beta sürümünde ortaya çıktı. "Potansiyel olarak istenmeyen uygulamaları engelle" adı verilen seçenek varsayılan olarak kapalı durumda geliyor. Eğer bu tür zararlı içerik barındıran uygulamaların yüklenmesini istemiyorsanız, bu özelliği aktif duruma getirebileceksiniz. Beta sürümünde test edilmeye devam edilen yeni özelliğin, çok kısa bir süre sonra tüm kullanıcılara ulaşacağını da belirtmeden geçmeyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim